09-10 | Seniorenbeurs

Op 9 oktober organiseren het Senioren Collectief Culemborg en de KBO-PCOB met ondersteuning van ElkWelzijn een Seniorenbeurs. Bij trouwe bezoekers bekend als de ‘Seniorendag’. Dit jaar niet in het Oude Stadhuis maar in de Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4.

Het aanbod is uitgebreid en gevarieerd. De opzet is speels en informatief met veel ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. De beurs is bestemd voor 60-plussers, de toegang is gratis.

Programma

Er is onder andere een markt waar meer dan 30 organisaties zich presenteren met hun diensten voor ouderen. De GGD is aanwezig met een workshop valpreventie. Om 14.00 uur worden tijdens een nostalgische bruidsmodeshow bruidsjurken geshowd door jongeren die deelnemen aan activiteiten van het Jongerenwerk van ElkWelzijn.

Op het Seniorenplein kunt u de hele dag door terecht om even uit te rusten en andere mensen te ontmoeten. De hapjes worden dit jaar verzorgd door de Wijkkeuken van wijkcentrum de Salaamander. En naast frisdrank zijn er licht alcoholische drankjes te krijgen, misschien zelf voor de liefhebbers een advocaatje met slagroom. 

Om 11.00 uur en 13.00 uur is er een informatiebijeenkomst over het levenstestament door Trium Notarissen. Let op! Voor deze bijeenkomsten moet u zich vooraf aanmelden. Dat kan bij Hennie Smidt, email: henniesmidt@gmail.com; telefoon: 0345-51 50 13.

Bezoekers Seniorenbeurs krijgen bij entree hulp bij Corona Check

Voor toegang tot de Seniorenbeurs is het noodzakelijk dat bezoekers gevaccineerd zijn of een negatief testbewijs kunnen laten zien. De organisatoren zijn verplicht te controleren of de bezoekers een Corona check hebben
(De QR-code).

Het blijkt dat het voor veel senioren moeilijk is om deze QR-code op de mobiele telefoon te downloaden, maar ook om de papieren check te regelen. Als toegang tot de beurs kan daarom ook het bewijs van vaccinatie, dat is verkregen op de prikpost van de GGD, meegenomen worden.

De organisatie van deze beurs biedt aan om samen met de beursbezoeker te kijken hoe de Corona Check met QR code geregeld kan worden. Bij de ingang zal dit dan met de bezoeker worden besproken. Wil je het liever vooraf regelen? Vrijwilligers van Digitaal Bolderburen bieden ook hulp op donderdagochtend tussen 10 en 12 uur bij Buurtcentrum Bolderburen

Contact

Karin Burgers-1_hr

Karin Burgers

E kburgers@elkwelzijn.nl
T 06-20 71 80 53

Kosten

Deelnemers