Telefooncirkel

“Er kwam gelukkig hulp toen ik gevallen was en niet meer bij de telefoon kon.”
“Binnen een kwartier is duidelijk of iedereen een goede nacht heeft gehad en goed is opgestaan.”

Hoe werkt de Telefooncirkel?

Iedere dag op een afgesproken tijdstip is er even telefonisch contact, van mens tot mens. Dus ook in het weekend en op feestdagen. Gewoon om te horen of alles in orde is. Dat gebeurt in een vaste volgorde, zodat u elke dag op een vast tijdstip door dezelfde persoon wordt gebeld. Vervolgens belt u de volgende persoon van de lijst.

 

De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van ElkWelzijn. Neemt een belpartner niet op, of maakt u zich na het gesprek zorgen? Dan geeft u dit door aan de vrijwilliger. Hij of zij zal dan polshoogte nemen en zonodig hulp inschakelen.

Voor wie is de telefooncirkel?

De telefooncirkel is er voor senioren in Culemborg die behoefte hebben aan regelmatig contact. Het geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als je alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Je moet wel in staat zijn om dagelijks zelf de volgende persoon te bellen van de contactlijst en de vrijwilliger in kunnen schakelen als er niet wordt opgenomen.

Hoe kun je meedoen?

Meedoen met de telefooncirkel is gratis, je betaalt alleen je eigen telefoonkosten. Je kunt je aanmelden bij ElkWelzijn.

Een medewerker van ElkWelzijn komt bij je thuis om kennis te maken. Je krijgt dan meer informatie en hij/zij maakt afspraken met je.

We organiseren 2 keer per jaar een gezellige bijeenkomst met alle deelnemers aan de telefooncirkel en alle vrijwilligers.

Vrijwilliger worden?

Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger een telefooncirkel te begeleiden, laat dit dan aan ons weten.

Contact

Karin Burgers-1_hr

Karin Burgers

T 06-20 71 80 53
E kburgers@elkwelzijn.nl