10-7 | Bijeenkomst Roze netwerk

Het roze netwerk Culemborg gaat deze zomer weer met een mooi programma van start! Op zaterdag 10 juli om 16 uur organiseren we een bijeenkomst. Behalve dat er tijd zal zijn om, zoals altijd, elkaar te ontmoeten en contacten te leggen, bespreken we ook twee bijzondere boeken.

Levensverhaal Culemborgse Connie

Het IHLIA internationaal homo/lesbisch archief is een project gestart om de levens van oudere LHBTI’ers op te tekenen en als boekjes uit te geven. Tijdens de bijeenkomst 10 juli presenteren we het 41ste boek in de serie. Het is het levensverhaal van de in Culemborg woonachtige Connie van Nieuwkerk. Zij is jarenlang heel actief in de vrouwenbeweging en in de homo/lesbische beweging geweest. De titel van haar levensverhaal is “liever lesbisch”; precies zoals Connie het ervaart.

Herman Boers, projectleider van de roze levensboeken, staat even stil bij de roze levensboeken serie. Daarna vertelt hij waarom Connie dit boek graag aan de bibliotheek van Culemborg wil aanbieden. Herman Wevers, activiteitenprogrammeur van de bibliotheek zal een exemplaar in ontvangst nemen.
Natuurlijk gaat Connie ook dieper in op haar boek/haar leven en kan iedereen vragen aan haar stellen. U kunt haar levensverhaal al lezen op https://ihlia.nl/verhalen/roze-levensverhalen/collectie-levensverhalen/

Het roze schaap

Na een pauze vertelt Johan Verwey iets over zijn boek “Het roze schaap”. Hierin lees je hoe het is om als jonge homo in een christelijk milieu op te groeien. Hoe lang en moeilijk de weg naar zelfacceptatie dan is. Natuurlijk gaan we ook met hem hierover in gesprek. Daarna is er tijd voor ontmoeting en gezellig samenzijn.

Praktische info

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Roze netwerk in Culemborg.

Zaterdag 10 juli van 16 tot 20 uur in Buurtcentrum Bolderburen, Prijsseweg 1b.

 

Iedereen is welkom. Wel vinden we het prettig, mede vanwege de laatste coronamaatregelen, dat je je van te voren opgeeft. Dat kan door een email te sturen aan rozenetwerkculemborg@gmail.com

Datum

Zaterdag 10 juli

16 - 20 uur
Buurtcentrum Bolderburen

Aanmelden

Contact

Roze netwerk

E rozenetwerkculemborg@gmail.com

Kosten

Deelnemers