Vrijwilligers

Eén op de drie Culemborgers zet zich vrijwillig in bij een van de ruim 30 vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligerswerk maakt het verschil; Culemborg wordt daar mooier van. Vrijwilligerswerk doen is een verrijking voor je leven.

Voor vrijwilligers

Vacaturebank

Onze vacaturebank bevat vele diverse vacatures, van éénmalig tot structureel, van uitvoeren tot besturen, van welzijn tot cultuur. Via de digitale vacaturebank kun je een selectie aanbrengen op de criteria waarop je wilt zoeken. Vervolgens kun je zelf contact opnemen met de organisatie om een afspraak te maken.

Naar de vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersinformatiepunt

Zoek je hulp van een vrijwilliger of wil je hulp aanbieden als vrijwilliger? Dan kun je bij het Vrijwilligersinformatiepunt terecht. Hier komen vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar. Vrijwilligers van ElkWelzijn brengen je in contact met een wijkcoach als je verdere hulp of ondersteuning nodig hebt. Ook kunnen de vrijwilligers je helpen om via de digitale vrijwilligersvacaturebank leuk en passend vrijwilligerswerk in Culemborg te vinden of een vacature te plaatsen.

Het Vrijwilligerspunt in De Salaamander aan de Heimanslaan 2 blijft voorlopig gesloten vanwege corona. Je kunt altijd contact opnemen bij vragen of het maken van een afspraak.

Scholing

Voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren van organisaties in Culemborg zijn regelmatig bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.
Bekijk de agenda voor de komende activiteiten

Naast een face-to-face activiteit bestaan er online cursussen ter verbreding en verdieping van jouw kennis. Dankzij e-learning kun je de training volgen wanneer je wil, in jouw eigen tempo en vanuit huis. Bekijk het overzicht met e-learnings.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Culemborg heeft voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Culemborgse samenleving een Vrijwilligersverzekering afgesloten en betaalt die ook. Hiervoor ben je verzekerd

Verhalen van vrijwilligers

Lees hieronder de verhalen van vrijwilligers uit Culemborg en ontdek hoe groot de diversiteit in vrijwilligerswerk is!

Voor organisaties

Vacature plaatsen

Als organisatie kun je vrijwilligersvacatures plaatsen op de website van ElkWelzijn. Wij nemen contact met je op als wij nog vragen hebben over de vacature die je wilt plaatsen. Een pakkende tekst vergroot de kans op succes, evenals aansprekend beeldmateriaal.

Eens in het half jaar vragen we je of de vacature nog open staat. Zo houden we de  vrijwilligersvacaturebank actueel en aantrekkelijk voor potentiële vrijwilligers.

Zodra de vacature is opgenomen in de vacaturebank nemen wij deze ook mee in diverse communicatie-uitingen zoals de voorpagina van de website en social media. Daarnaast zijn ze in te zien bij het Vrijwilligersinformatiepunt in de Salaamander en te horen bij de lokale radio SRC-FM.

Ondersteuningssubsidie

De gemeente Culemborg heeft permanent subsidie beschikbaar voor de scholing van vrijwilligers. Wil jij je vrijwilligers een cursus of opleiding aanbieden om hun deskundigheid te bevorderen? Ga dan na of jouw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie. De meerwaarde van de opleiding moet duidelijk aantoonbaar zijn, evenals het verspreiden van de kennis binnen de organisatie.
Je kunt als organisatie 2 keer per jaar een aanvraag doen. Per aanvraag wordt maximaal € 250 toegekend. Neem contact met ons op om te kijken of je organisatie hiervoor in aanmerking komt.

Contact

Sandra Rigter-1_hr

Sandra Rigter

T 06-83 52 51 08
E srigter@elkwelzijn.nl