Vrijwilligers

Eén op de drie Culemborgers zet zich vrijwillig in bij een van de ruim 30 vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligerswerk maakt het verschil; Culemborg wordt daar mooier van. Vrijwilligerswerk doen is een verrijking voor je leven.

Voor vrijwilligers

Culemborg voor Elkaar

Culemborg voor Elkaar is hét platform als je in Culemborg iets wil doen voor een ander of hulp nodig hebt. Doe mee en maak een ander, de buurt, de wereld én vooral jezelf blij! Het werkt heel eenvoudig. Op het platform vind je vele diverse vacatures, van éénmalig tot structureel, van uitvoeren tot besturen, van welzijn tot cultuur. Via filters kun je zoeken naar iets dat past bij jouw talenten en tijd. Vervolgens kun je zelf contact opnemen met de organisatie om een afspraak te maken.

>> Bekijk alle (hulp)vragen op Culemborg voor Elkaar

Vrijwilligersinformatiepunt

Zoek je hulp van een vrijwilliger of wil je hulp aanbieden als vrijwilliger? Dan kun je bij het Vrijwilligersinformatiepunt terecht. Hier komen vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar. Vrijwilligers van ElkWelzijn brengen je in contact met een wijkcoach als je verdere hulp of ondersteuning nodig hebt. Ook kunnen de vrijwilligers je helpen om via Culemborg voor Elkaar leuk en passend vrijwilligerswerk in Culemborg te vinden of een vacature te plaatsen.

Scholing

Voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren van organisaties in Culemborg zijn regelmatig bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.
Bekijk de agenda voor de komende activiteiten

Naast een face-to-face activiteit bestaan er online cursussen ter verbreding en verdieping van jouw kennis. Dankzij deze e-learnings kun je de training volgen wanneer je wil, in jouw eigen tempo en vanuit huis. Bekijk het overzicht met e-learnings.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Culemborg heeft voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Culemborgse samenleving een Vrijwilligersverzekering afgesloten en betaalt die ook. Hiervoor ben je verzekerd

Verhalen van vrijwilligers

Lees hieronder de verhalen van vrijwilligers uit Culemborg en ontdek hoe groot de diversiteit in vrijwilligerswerk is!

Voor organisaties

Vacature plaatsen

Als organisatie kun je vrijwilligersvacatures plaatsen op het platform Culemborg voor Elkaar. Een pakkende tekst vergroot de kans op succes, evenals aansprekend beeldmateriaal. Vergeet dus niet om deze tips voor het schrijven van een pakkende vacaturetekst te bekijken.

Zodra de vacature is opgenomen in de vacaturebank neemt het projectteam Culemborg voor Elkaar deze ook mee in diverse communicatie-uitingen zoals facebook en instagram. Daarnaast gaan zij tweewekelijks in gesprek over vrijwilligerswerk en hulpvragen bij de lokale radio SRC-FM.

>> Meld direct je vrijwilligersvacature aan

Contact

Sandra Rigter-1_hr

Sandra Rigter

T 06-83 52 51 08
E srigter@elkwelzijn.nl