12-10 | Workshop vrijwilligers werven

Vrijwilligers werven kan soms lastig zijn. Kun jij als organisatie wel wat hulp gebruiken? In deze workshop verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk! 

Programma

Kernvragen die we bespreken zijn: 

  • Wat kun je doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken?
  • Hoe denkt een potentiële vrijwilliger?
  • Wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie?
  • Wie zijn je echte concurrenten (spoiler: het is niet wie je denkt dat het is)
  • Hoe kun je jezelf als organisatie profileren zodat je aantrekkelijker wordt voor vrijwilligers?

 

Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen.

Over de trainer

De workshop wordt verzorgd door Heleen van Egmond van The Happy Volunteer. Ze helpt vrijwilligersorganisaties om zichtbaar te worden en zo meer mensen aan te trekken. Heleen heeft zelf ervaring in het vrijwilligerswerk zowel aan de kant van de organisatie als in haar eigen vrijwilligerswerk. Daarnaast heeft Heleen zich bedrijfsmatig jarenlang verdiept in online communicatie & marketing. Wat je krijgt is een vernieuwende (en ook kritische) blik van iemand die weet hoe het werkt en snapt wat er bij jouw organisatie speelt. De trainingen zijn altijd praktisch en interactief.

Praktische info

De workshop vindt online via ZOOM plaats. Er is plek voor 15 deelnemers. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is verplicht.

 

Het is niet voor iedereen even haalbaar om achter de computer deel te nemen. Daarom bieden we een aantal mensen de mogelijkheid om bij ElkWelzijn aan de Meerlaan 22 mee te kijken op een groot scherm. We hebben een beperkt aantal plaatsen. Heb je hiervoor belangstelling, laat het dan even weten in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier.

Datum

Maandag 12 oktober

19.30 - 21.00 uur
online of bij ElkWelzijn (Meerlaan 22)

Aanmelden

Contact

Sandra Rigter-1_hr

Sandra Rigter

E srigter@elkwelzijn.nl
T 06-83 52 51 08

Kosten

Deelnemers