23-01-24 | Documentaire Human Forever

In samenwerking met Dementievriendelijk Culemborg, Alzheimer Café Culemborg en Theater de Fransche School presenteert ElkWelzijn de bijzondere en ontroerende documentaire Human Forever. Deze documentaire werpt een ontroerende blik op de impact van liefde, zorg en compassie in het leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidstoestand.

De 24-jarige humanitair activist Teun heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. Nu het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt (in 2040: 81 miljoen mensen wereldwijd) is deze zoektocht geen vraag, maar een noodzaak.

“Na meer dan drie jaar over de wereld te hebben gereisd ben ik hoopvoller dan ooit dat wij de toekomst voor mensen met dementie hoopvoller kunnen inrichten. Human Forever, a story about love for humanity is een indringende en ontwapende film die aan de hand van persoonlijke verhalen van de mensen laat zien waarom wij moeten veranderen. En dit vormt samen met beroemde wetenschappers en visionairs uit de praktijk het bewijs dat wij hier morgen mee kunnen beginnen. Ik ben ervan overtuigt dat de documentaire je kijk op de mens voorgoed verandert”, aldus Teun.

Een ieder is van harte welkom om deze mee te beleven.

Praktische info 

Wanneer: dinsdag 23 januari 2024 om 14.30 uur 

Waar: Theater de Fransche School, Havendijk 1, Culemborg

De kosten voor een kaartje gaan volgens het ‘pay what you can’ principe.
De minimum ticketprijs is € 2,50.
Je kunt via onderstaande link de kaartjes bestellen.

Programma / Theater de Fransche School

Wil je een voorproefje? Kijk dan naar deze trailer op YouTube: https://youtu.be/cWn2lO40upc