24-09 | Living Library Culemborg

Zaterdag 24 september organiseren Bibliotheek Rivierenland en ElkWelzijn in samenwerking met Living Library voor de eerste keer ‘Living Library Culemborg’.

In de belevingswereld van een ander stappen

De Living Library is een beproefd Deens concept dat mensen met elkaar in contact brengt, om zo niet alleen vooroordelen te onderzoeken maar ook tegen te gaan. Waar boeken in een ‘gewone’ bibliotheek toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers de mogelijkheid om op een eenvoudige manier in de belevingswereld van een ander te stappen: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. Zo wil de Living Library mensen nader tot elkaar brengen.

Zo werkt het

Living Library werkt bijna zoals een gewone bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’; dit zijn personen die (vaak) te maken hebben met vooroordelen. Op een bord kun je zien of een ‘boek’ op dat moment is uitgeleend, of anders gezegd: in gesprek is met iemand anders. Via de balie geef je aan met wie je in gesprek wilt, waarna de baliemedewerker jullie met elkaar in contact brengt en de spelregels uitlegt. Een gesprek duurt 20 tot 30 minuten.

Praktische info

Wanneer: 24 september van 13.30 tot 16.00 uur

Waar: Weescafé in de Bibliotheek in Culemborg

Contact

Sandra Rigter-1_hr

Sandra Rigter

E srigter@elkwelzijn.nl
T 06-83 52 51 08

Kosten

Deelnemers