5-05 | Kunstveiling voor Oekraine

Kunst gemaakt door de Schilder-/Tekengroep Bonvie wordt op 5 mei van 16.00 tot 17.00 uur geveild door veilingmeester Ebbo de Jong. De opbrengst gaat naar giro 555 voor de mensen in Oekraïne.

De expositie van de kunst is vanaf dinsdag 3 mei te zien in Bonvie, Admiraalvlinderlaan 2 in Culemborg. Initiatiefneemster Angélique Stevens vertelt:

“Over de oorlog in Oekraïne kunnen we gewoon kort zijn. De beelden spreken namelijk voor zich. En ook ik voel mij betrokken vanwege mijn vriendschap met een lieve Oekrainse vriendin. Maar je hoeft niet direct persoonlijke banden te hebben om je betrokken te voelen. Het gaat ons allemaal aan. En het is duidelijk hoe iedereen zich inzet om Oekraïne te steunen, daarin zijn wij als Nederland niet de enige. Wel is het soms lastig om behalve doneren in geld of benodigde goederen, te bedenken wat men nog meer kan doen.

Om die reden hebben we samen besloten om via onze teken- en schilderclub zelfgemaakte schilderijen te veilen ten gunste van giro 555.
De opbrengst is volledig bestemd voor dit doel. Bevrijdingsdag is zo vanzelfsprekend voor ons, maar nu niet voor hen. En natuurlijk ziet men dagelijks beelden en nieuws op televisie. Maar wat je echt niet moet willen is, omdat het voort blijft duren, de aandacht voor deze oorlog op de achtergrond gaat raken.
Met deze veiling hopen we ook ervoor te zorgen dat de aandacht voor de oorlog in Oekraïne niet verslapt. Want we zijn er nog lang niet!”

Praktische info

Wanneer: donderdag 5 mei van 16.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 13.00 uur.

Waar: BonVie, Admiraalvlinderlaan 2 Culemborg

Contact

Carlo de Waal-1_hr

Carlo de Waal

E cdewaal@elkwelzijn.nl
T 06-22 15 17 90

Kosten

Deelnemers