05-10 | Seniorendag: Op weg naar contact

Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt de Culemborgse Seniorendag plaats. Dit jaar is het Thema: Op weg naar contact! De Seniorendag biedt een overzicht van de mogelijkheden in Culemborg om gezond, mobiel en in beweging te blijven, maar ook om anderen te ontmoeten en eenzaamheid te voorkomen. Alle senioren van Culemborg zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur welkom in het Oude Stadhuis aan de Markt.

Opening en informatiemarkt

De dag wordt om 10.00 uur geopend door wethouder S. Buwalda. Er is een
doorlopende informatiemarkt. Hier kunt u kennismaken met diverse organisaties, die met mobiliteit en contact te maken hebben.

Presentaties en workshops

Er is een presentatie over de huidige verkeersregels en moeilijke verkeerssituaties in Culemborg. Sandra Rigter van ElkWelzijn geeft een lezing over eenzaamheid: wat is eenzaamheid, wat zijn de gevolgen en hoe kun je eenzaamheid voorkomen. Dit is een opstapje naar de cursus creatief leven, die op 18 oktober van start gaat. Ook kunt u een sportieve workshop volgen bij Family Fit of Tafeltennisvereniging Gispen.

Ontmoeting

Onder het genot van een hapje en drankje kan er in het Senioren ontmoetingscafé worden bijgepraat. Het belooft dus een interessante en gezellige dag te worden.

Thema

Er is voor het thema ‘Op weg naar contact’ gekozen omdat veel ouderen worden geconfronteerd met verlies van dierbaren. Hierdoor wordt hun sociale netwerk kleiner. Toenemende gezondheidsproblemen kunnen ertoe leiden dat ook de mobiliteit afneemt.

Praktische informatie

Deze dag is kosteloos en u hoeft zich niet aan te melden. U kunt gewoon binnenlopen van 10.00 tot 16.00 uur in het Oude Stadhuis aan de Markt.

Organisatie

De organisatie is in handen van de ouderenorganisaties KBO-PCOB, Senioren Collectief Culemborg en ElkWelzijn. De seniorendag wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Culemborg, het Buurtpanel, Rabobank en Bladt Charity.

Datum

Zaterdag 5 oktober: 10.00-16.00 uur

Oude Stadhuis, Oude Vismarkt 4 Culemborg

Organisatie

KBO-PCOB, Senioren Collectief Culemborg & ElkWelzijn

Kosten