Wo 14.00-16.00 | Spelen in de wijk (8 t/m 12 jaar)

Tijdens schoolweken zijn de jongerenwerkers van ElkWelzijn te vinden in de wijk. Zij organiseren op pleinen in de wijk activiteiten voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Iedere week nemen er veel kinderen en ouders deel aan een speelmiddag.

Samen met kinderen en hun ouders proberen jongerenwerkers Jaouad Aamri en Niels Jonker de wijk nog mooier en gezelliger te maken. Met als uiteindelijk doel: het verbeteren van de sfeer en sociale cohesie in buurten.

Verschillende activiteiten

Tijdens Spelen in de wijk zijn er verschillende activiteiten: sport- en spelactiviteiten, een quiz, knutselen of een voorlichting over een bepaald onderwerp. “Aan de hand van de wensen van de kinderen bereiden wij samen met hen activiteiten voor die we op de pleinen uitvoeren”, vertelt Niels. “Door de kinderen zelf een rol te geven in de organisatie van de activiteiten raken zij meer betrokken bij hun buurt en leren ze verantwoordelijkheid te dragen. Ze worden zelf eigenaar van de activiteit. Het is fijn om te zien dat de kinderen blij zijn als we er zijn en mooi dat ze zich op deze manier ontwikkelen.”

Signalen uit de wijk

Spelen in de wijk gaat over meer dan alleen samen activiteiten doen. Jaouad zegt hierover: “Tijdens het spelen gaan wij ook gesprekken aan met kinderen en hun ouders. Zo halen we signalen op over wat er speelt in de wijk. We kunnen daar dan op inspelen en bijvoorbeeld een prikactie opzetten, als we terug horen dat er veel afval ligt in de wijk. Maar we horen ook hoe kinderen zich in de wijk gedragen. Als er bijvoorbeeld veel pestgedrag is, doen we rollenspellen en praten we erover.”

Ouders zijn welkom

Naast kinderen zijn ook ouders van harte welkom tijdens Spelen in de wijk. De jongerenwerkers proberen ouders actief te betrekken bij de activiteiten. Niels: “Het is belangrijk dat ouders weten wat er bij hun kind(eren) speelt. Dat ontdekken ze door aanwezig te zijn bij een activiteit, mee te doen of mee te helpen met het organiseren.”

Meedoen?

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Kom gerust langs, aanmelden is niet nodig.

  • Jaouad organiseert iedere woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 Spelen in de wijk op het schoolplein van de Jozefschool (Sint Janskerkstraat 10).
  • Niels organiseert iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 Spelen in de wijk aan het Schoolhof in de wijk Achter de Poort.

Contact

Jaouad Aamri-1_hr

Jaouad Aamri

Woensdag 14.30-16.00
Schoolplein Jozefschool
T 06-83 52 24 31
E jaamri@elkwelzijn.nl

Niels Jonker

Niels Jonker

Woensdag 14.00-16.00
Schoolhof, Achter de Poort
T 06-53 11 35 54
E njonker@elkwelzijn.nl

Kosten

Deelnemers