Culemborgse 60 Dagen Challenge

Bewonersinitiatief ‘De Culemborgse 60 dagen challenge’ gaat van start

 

Op zondag 21 maart, aan het begin van de lente, startte ‘De Culemborgse 60 dagen challenge’. Initiatiefnemer Bwira Ndoole en burgemeester Gerdo van Grootheest trapten de challenge samen af door om 12.00 uur een video te posten op social media, waarin zij samen push-ups doen. Bwira daagt alle Culemborgers uit om mee toe doen aan de challenge. Zo werken Culemborgers samen aan verbinding tussen verschillende culturen, gezondheid en taal, met de geschiedenis van Culemborg als rode draad in de video’s.

 

De Culemborgse 60 dagen challenge is een bewonersinitiatief naar een idee van Bwira Boston. Hij woont met zijn gezin in Culemborg en vindt het belangrijk om zich in te zetten voor de gemeenschap. Samen met vrijwilligers Elisabeth en Frans en wijkcoaches van ElkWelzijn werkte hij zijn idee uit tot een plan. Hij ontving van het initiatievenloket van Gemeente Culemborg een bijdrage om te kunnen starten met het uitvoeren van zijn idee.

 

Wat houdt de challenge in?

• Elke dag wordt er een video geplaatst op YouTube en Facebook.
• Hierin doet iemand een sportieve activiteit, bijvoorbeeld push-ups of touwtje springen.
• Er wordt verteld over een historische locatie in Culemborg.
• Twee woorden uit de tekst worden extra uitgelegd.
• Aan het eind van de video daagt degene in het filmpje iemand anders uit om ook mee te doen aan de challenge.

 

Doel

Zo willen we bereiken dat zoveel mogelijk Culemborgers in deze Coronatijd aan hun gezondheid blijven werken. Maar ook dat inwoners zich nog meer verbonden met elkaar voelen, door aan deze online challenge mee te werken. Met de informatie over de geschiedenis van Culemborg hopen we veel bewoners aan te spreken. We brengen bovendien de stad Culemborg op een leuke manier onder de aandacht. Door ook woorden op te nemen in de filmpjes worden inburgeraars geholpen bij het leren van de Nederlandse taal.

 

Ondersteuning
Het initiatievenloket heeft een financiële bijdrage gedaan. ElkWelzijn ondersteunt Bwira bij het opzetten en uitvoeren van het project. Frans de Bruijn, die jobhulpmaatje is voor Bwira denkt mee over het plan en helpt Bwira met de uitwerking. Door Elisabeth le Belle, die vanuit het Toeristisch Informatie Punt de achtergrondinformatie over de geschiedenis van Culemborg verzorgd. Tot slot levert het Leerhuis de woorden aan die in de filmpjes gebruikt worden.

Contact

Bwira Boston

Bwira Ndoole

T 06-85279361
E culemborgse.60dagen@gmail.com