ElkWelzijn ontvangt Kwaliteitslabel Sociaal Werk

Als 19e van 500 organisaties in Nederland heeft ElkWelzijn het Kwaliteitslabel Sociaal Werk behaald. Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland, reikte het certificaat op 21 maart 2019 uit. “Het is mij een plezier het label uit te reiken aan een lidorganisatie met professionals en vrijwilligers die er keihard voor hebben gewerkt en zo geworteld in Culemborg is.”

ElkWelzijn hoort bij de koplopers in de sector die als een van de eersten het label hebben aangevraagd. “Met het Kwaliteitslabel tonen we aan dat de kwaliteit van het werk van ElkWelzijn op orde is. Daar zijn we enorm trots op!”, aldus directeur-bestuurder Annerieke van der Vegt.

Het vakmanschap van de medewerkers is getoetst, het effect van de dienstverlening en de kwaliteit van de organisatie en het bestuur. Uit het rapport van Sociaal Werk Nederland kwamen diverse sterke punten naar voren, waaronder:

  1. ElkWelzijn heeft betrokken vakvolwassen medewerkers en management.
  2. Er zijn veel voorbeelden van initiatief en ondernemerschap, wat leidt tot diverse betekenisvolle projecten voor inwoners van de stad.
  3. ElkWelzijn is actief en initiërend in het netwerken en in de samenwerking met partners.

 

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten, want werken aan kwaliteit is nooit klaar. Hiervoor heeft ElkWelzijn verbeterplannen opgesteld. Certificeerder CIIO geeft in het rapport aan er vertrouwen in te hebben dat deze verbeteringen de komende tijd worden opgepakt en gerealiseerd.

ElkWelzijn is nu ook opgenomen in het Kwaliteitsregister Sociaal Werk.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Gratis ijs dankzij het Initiatievenloket

Het initiatievenloket van de gemeente Culemborg heeft een kleine 200 bonnen beschikbaar gesteld voor gratis ijs tijdens de zomervakantie. De bonnen zijn van 15 t/m

Zomerprogramma Culemborg start 17 juli

ElkWelzijn, gemeente Culemborg en de Brede School maken het ook in 2021 weer mogelijk: een tof zomerprogramma voor jong en oud! Ondernemers, winkeliers en inwoners