Nieuw: Wegwijzer voor senioren in Culemborg

ElkWelzijn en Stichting Senioren Collectief Culemborg hebben een ‘Wegwijzer voor senioren’ gemaakt. Het is een praktisch boekje van A5 formaat vol met tips en adviezen die nodig kunnen zijn bij het ouder worden. Het biedt onder andere een overzicht van organisaties die je kunt benaderen bij vragen op 11 verschillende thema’s.

Voorkant

“Wij gaan ervan uit dat senioren alles rondom het pensioen goed hebben geregeld. Dat er veel vrije tijd is of binnenkort komt en zij kunnen doen wat ze prettig vinden om te doen,” staat in het voorwoord van de Wegwijzer. “Maar zoals het gezegde is: ‘Elke nieuwe dag is het begin van de rest van het leven’. Bij het ouder worden kunnen er zaken op het pad komen, die het dagelijks leven ontwrichten. Het kan zijn dat er assistentie nodig is om langer thuis te kunnen blijven wonen. Of er komen beperkingen, die goed functioneren in de weg staan. Men komt dan met instanties in aanraking, waar zij nooit eerder mee te maken hebben gehad.” En daarom hebben ElkWelzijn en Stichting Senioren Collectief Culemborg de krachten gebundeld en een wegwijzer voor senioren samengesteld.

11 thema’s

In Culemborg zijn veel organisaties die informatie geven en bij (zorg)taken kunnen ondersteunen. In deze wegwijzer maken senioren kennis met de mogelijkheden die hen ten dienste kunnen staan. Aan bod komen 11 thema’s waaronder zorg, dagopvang, de laatste wil, ontmoeting, vervoer, veiligheid en ondersteuning bij digitale zaken.

Aanvragen?

Iedereen die maandelijks De Kijker van Stichting Senioren Collectief ontvangt, ontvangt in juli de Wegwijzer voor senioren in de brievenbus. Je hoeft hier niks voor te doen.
Ook is Wegwijzer digitaal beschikbaar.

Wil je een fysiek exemplaar ontvangen? Neem dan contact op met Rukize Kesmer, wijkcoach ‘ouderen’ ElkWelzijn: 06-83 49 01 74 of rkesmer@elkwelzijn.nl.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten