Coach4you: naar de middelbare school

ElkWelzijn coördineert het project Coach4you in Culemborg. Coach4you helpt kinderen die het spannend vinden om de overstap te maken van de basisschool naar de middelbare school. Er komt dan ook veel op hen af tijdens de brugklasperiode.

We zorgen voor gemotiveerde vrijwilligers, die na een training jongeren op deskundige wijze coachen in hun eerste jaar op het voortgezet onderwijs. Deze coaches kunnen helpen met het plannen van huiswerk, helpen met gesprekken aangaan/vrienden maken, ze bieden een luisterend oor als een kind even iets kwijt wil en nog veel meer. Hoe het coachtraject eruitziet is afhankelijk van de hulpvraag en wens van het kind.

Jubileumjaar

In 2023 vieren we het 10-jarig jubileum van Coach4you. De coaches van Coach4you hebben al veel kunnen betekenen voor de kinderen die mee hebben gedaan aan dit project. Zeker 120 kinderen hebben tijdens deze tien jaar een coach gehad. Ook voor de coaches geeft het project voldoening. Een ander helpen en zorgen dat het kind zijn/haar plekje vindt.

Ook coach worden?

Voor de nieuwe lichting zoeken we nog coaches. Kun jij een luisterend oor bieden aan een brugklasser, heb je ervaring in het werken met kinderen en een jaar tijd om een puber te begeleiden? Als coach krijg je een basistraining en zijn er regelmatig intervisiebijeenkomsten. Stuur bij interesse je cv door naar de contactpersoon.

Meer informatie

Coach4you is een landelijk project van Stichting Gilde Nederland, de koepelorganisatie van circa 50 lokaal werkende Gilden. Op de landelijke website vind je meer info. 

Contact Coach4you

Marlies Schledorn

Marlies Schledorn

T 06-51 52 46 72
E mschledorn@elkwelzijn.nl