Perspectief Traject Jongeren

Het leven kan soms uitdagend zijn, vooral voor jongeren die worstelen met financiële zorgen en problemen. Steeds meer jongeren kampen met schulden en komen in een negatieve spiraal terecht waardoor ze verkeerde keuzes maken. Dat heeft een negatieve invloed op hun toekomst.

Bij het Perspectief Traject Jongeren begrijpen we dat financiële zorgen een grote impact kunnen hebben op het leven van jongeren en hun families. Daarom bieden wij een ondersteunend en op maat gemaakt programma aan, ontworpen om jongeren te helpen met hun financiële situatie waardoor ze weer met een positieve mindset de toekomst tegemoet gaan.

Individuele begeleiding

We geloven in de kracht van persoonlijke begeleiding. Elk traject wordt aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van de jongere. Onze jongerencoaches werken nauw samen met elke jongere om een vertrouwensband op te bouwen en een gepersonaliseerd plan te creëren dat hen ondersteunt bij het bereiken van hun doelen. We geven de tools en vaardigheden die jongeren nodig hebben om financiële stabiliteit te bereiken en hun dromen na te jagen. Door onder andere te investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het traject

De aanmelding voor het Perspectief Traject Jongeren verloopt via een vaste contactpersoon (zie ‘contact’). De jongere kan zichzelf aanmelden of aangemeld worden door een andere instantie, zolang dit in afstemming met de jongere zelf is. 

Na aanmelding volgt een intake waarbij de motivatie van de jongere een belangrijk gesprekspunt is. Na de intake krijgt de jongere een voorstel over de ondersteuning op financieel gebied en andere leefgebieden. Zo kijkt de jongerenwerker ook naar een mogelijke maatschappelijke inzet. De jongere wordt hierin betrokken en krijgt ook mederegie. Uiteindelijk komen alle afspraken in een contract te staan. Een jaar na de start van het traject volgt een evaluatie. 

Contact

Heeft jouw zoon of dochter aan het einde van de maand geen geld meer? Heeft hij/zij moeite om de huur of zorgverzekering te betalen? Zijn er schulden? Neem dan contact op (zie ‘contact’).

Download de flyer Perspectief Traject Jongeren (pdf)

Contact

Francis Nijhof-1_hr

Francis Nijhof

T 06-81 00 70 16
E fnijhof@elkwelzijn.nl