SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn helpen kinderen in armoede met Schoolspullenpassen

In de laatste week voor de zomervakantie hebben Elly Feddes, coördinator van SchuldHulpMaatje en Alice Versluis, wijkcoach bij ElkWelzijn 50 kinderen van groep 8 blij gemaakt met een Schoolspullenpas.

In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen in armoede op. De Schoolspullenpassen, die hulporganisaties verkrijgen via het Armoedefonds, helpen kinderen om een goede start te maken op de middelbare school.

20220700 Schoolspullenpassen_bew

“Als ouder wil je gewoon dat je kind met de juiste spullen kan starten op de middelbare, net als zijn of haar klasgenootjes. In deze dure tijd zijn we blij dat we minima kunnen helpen, zodat ook hun kinderen klaar zijn voor de start op de nieuwe school”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.

Extra kosten

In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 tot 3 kinderen uit een arm gezin. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten waar het gezin mee te maken krijgt, bijvoorbeeld voor het aankopen van een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen en kaftpapier. Deze materialen zijn noodzakelijk om lessen te kunnen volgen en om sociaal niet buiten de boot te vallen.

Ruim 15.000 Schoolspullenpassen

Voor het schooljaar 2022-2023 zijn bij het Armoedefonds door 215 lokale hulporganisaties voor totaal 18.558 kinderen Schoolspullenpassen aangevraagd. De organisatie verwacht dit jaar 15.600 passen uit te kunnen delen aan kinderen die in armoede leven. In Culemborg hebben SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn in totaal 50 Schoolspullenpassen uitgedeeld op elf verschillende basisscholen.

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheden om een bijdrage te leveren vind je op www.armoedefonds.nl

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vrijwilligers vallen in de prijzen

Op donderdag 25 januari was de feestelijke prijsuitreiking van de decemberkalender van Culemborg voor Elkaar. Het was een echt feestje in buurtcentrum Bolderburen met hapje,

Valentijn op KWC en Lek en Linge

Op 14 februari ging op het voortgezet onderwijs in Culemborg valentijnsdag niet ongemerkt voorbij. De jongerenwerkers van ElkWelzijn hebben een valentijnsactie georganiseerd bij Lek en