Vrijwilligers vallen in de prijzen

Op donderdag 25 januari was de feestelijke prijsuitreiking van de decemberkalender van Culemborg voor Elkaar. Het was een echt feestje in buurtcentrum Bolderburen met hapje, drankje, rad van fortuin en zelfs een bingoronde.

Om alle vrijwilligers, goed-doeners en impactmakers in de gemeente Culemborg te bedanken voor hun inzet, deelde vrijwilligersplatform Culemborg voor Elkaar in december 2023 een digitale adventkalender uit. De ruim 40 cadeautjes waren gedoneerd door het bedrijfsleven en diverse lokale organisaties. Eind januari was er een feestelijke prijsuitreiking waarbij de prijswinnaars hun cadeaus in ontvangst namen.

Leuk en doeltreffend

In totaal deden 200 vrijwilligers mee aan de decemberkalender. De lokale cadeautjes werden beschikbaar gesteld door 17 lokale organisaties en ondernemers, maar liefst 24 vrijwilligers vielen in de prijzen. Projectleider Milou Oomens: “Naast dat we met deze actie vrijwilligers in Culemborg een blijk van waardering wilden geven, heeft het nog veel meer betekent. We zien dat in december het platform veel vaker is bezocht, we hebben mensen bereikt die het platform nog niet kenden en er waren bij de prijsuitreiking mensen aanwezig die nog nooit in het buurtcentrum waren geweest. Daarnaast was de bereidheid van lokale organisaties om een cadeautje te sponsoren groot, wat het belang van vrijwilligers voor Culemborg extra onderstreept. Dus al met al zijn we erg tevreden over wat we met deze actie hebben bereikt!”

 

Veel hulp aangeboden én gevraagd

Op Culemborg voor Elkaar kunnen inwoners hulp vragen en aanbieden. Voor een ander, de buurt, wereld, cultuur of natuur. Iedereen met een hulpvraag en buurtbewoners die iets willen bijdragen zijn van harte welkom! Een account aanmaken duurt slecht enkele minuten en is gratis.

www.culemborgvoorelkaar.nl

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders