Alles over “Vitaal ouder worden” op de Seniorenbeurs

Op zaterdag 8 oktober van 10:00 tot 15:00 uur is de Seniorenbeurs, in de Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4. Het aanbod op de beurs is uitgebreid en gevarieerd.
De opzet is gezellig en informatief met veel ruimte voor ontmoeting. De beurs is bestemd voor 60-plussers, de toegang is gratis. De dag wordt georganiseerd door het Senioren Collectief Culemborg en de KBO-PCOB met ondersteuning van ElkWelzijn.

Markt

Er is een informatiemarkt waar meer dan 35 organisaties zich presenteren. Allemaal organisaties die voor ouderen interessant kunnen zijn. Informatie wordt gegeven via stands en presentaties over bijvoorbeeld ontmoeting, tijdsbestedingsmogelijkheden, mobiliteit en vrijwilligerswerk. Ook worden er leuke spulletjes verkocht door een aantal Culemborgse organisaties, zoals de Wereldwinkel.
Daarnaast is er bijvoorbeeld ook een kraam van de Formulierenbrigade samen met Schuldhulpverlening over aanvragen van de energietoeslag. Veel senioren hebben hier vragen over. OV-ambassadeurs geven informatie over reizen met de bus en de trein.
Maar ook de Natuur en Vogelwacht Culemborg is van de partij. Kortom veel diversiteit.

Seniorenbeurs

Het nieuwe fietsen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) geeft om 10.15 uur en om 13.00 uur een positieve, gezellige workshop over “het nieuwe fietsen”.
Een VVN-expert begeleidt de workshop aan de hand van foto’s filmpjes en stellingen.
Aan bod komt o.a. omgaan met medeweggebruikers, invloed van ouder worden op vitaliteit en deelname aan het verkeer en kennis van de e-bike.
Vooraf aanmelden is voor deze bijeenkomsten noodzakelijk. Dat kan bij Hennie Smidt, email: henniesmidt@gmail.com; telefoon: 0345-51 50 13.
Op de markt staat een rijwielspecialist, met informatie over fietshelmen, fietsspiegels, telefoonhouders etc.

Optreden

Een gezellig onderdeel van de beurs is het optreden van Culemborgse Havenkoor “Deining” Om 14.00 uur zingt het koor Nederlandse en Engelse liedjes, waar water in voorkomt. Hun repertoire is groot. Van John Denver, Carpenters, BZN tot de Havenzangers, Jan Smit en Guus Meeuwis.

Seniorenplein

De hele dag door is het Seniorenplein geopend, een soort café zonder pretenties, lichtvoetig en losjes. Bedoeld om uit te rusten, wat te eten en te drinken, om mensen te ontmoeten en voor onverwachtse genoeglijke gesprekjes. Tijdens deze editie van de Seniorenbeurs kan er op het plein ook nog wat creatiefs gedaan worden onder leiding van Nelly Abdulaeva.

Kortom, de Seniorenbeurs op 8 oktober in de Grote of Barbarakerk is een bijzonder evenement dat iedere 60-plusser uit Culemborg het nodige te bieden heeft. En nog gratis toegankelijk ook.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten