Boeken uitdelen aan Culemborgse kinderen

  • Nieuws

Vanaf 11 mei mogen kinderen weer deels naar school. In de tussentijd is het belangrijk dat zij hun leesniveau op peil kunnen houden. Daarnaast is lezen een leuke tijdsbesteding. Toen vanuit het Taalakkoord Rivierenland een bericht binnen kwam dat er zwerfboeken beschikbaar waren, hebben we hier dan ook meteen op gereageerd.

zwerfboeken

Vanuit ElkWelzijn en het Leerhuis hebben we veel gezinnen met kinderen in beeld die boeken goed kunnen gebruiken. Ook zijn samenwerkingspartners en Culemborgse initiatieven benaderd met de vraag of zij gezinnen kennen waar de boeken goed van pas komen. Onder andere de Voedselgroep, Stichting Hulpgroep laag inkomen, basisschool de Kaardebol, stichting Oase en de moskeeën hebben boeken verspreid. Ook via de facebookgroep Culemborgers helpen elkaar hebben we veel bewoners bereikt. Totaal hebben we zo’n 700 boeken om te verdelen. 

Zwerfboekenstations

Het eerste boek krijgen de kinderen van ons. Daarna kunnen ze het boek naar een van de zwerfboekenstations in Culemborg brengen. Zo kunnen ook andere kinderen het boek lezen. Ook kunnen ze hier zelf een ander boek uitkiezen om te lezen. Door het invullen van de code van het boek op de website www.kinderzwerfboek.nl kunnen zij volgen waar in het Nederland het boek is geweest. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Meedoen

Houden jouw kinderen ook van lezen, maar heb je niet de financiële middelen om zelf boeken te kopen? En zijn jouw kinderen tussen de 8 en de 15 jaar? Stuur dan via WhatsApp een berichtje naar het Leerhuis 06-10 08 71 61, of stuur via facebook een berichtje naar Jolanda Leerhuis ElkWelzijn.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Zeepkistenrace spannend tot laatste seconde

Vrijdag 7 augustus vond de zeepkistenrace plaats. Ruim 30 jongeren deden mee aan deze zomeractiviteit, georganiseerd door de jongerenwerkers van ElkWelzijn. In 2 middagen bouwden

Zelf iets doen aan je eenzaamheid

Veel oudere mensen brengen de zomer in Culemborg door. Door corona vallen er ook nog eens allerlei activiteiten weg. Dat kan soms best eenzaam zijn.