“Ik breng niet alleen soep, maar ook aandacht!”

Desiré Hak is geboren en getogen in Culemborg. Ze is een bezige bij en wil graag veel uit het leven halen. Daarom doet ze vrijwilligerswerk. Maar door corona, is dat stil komen te liggen. Om toch niet eenzaam te worden, gaat ze verse soep brengen aan andere eenzame mensen. “Want met een kop heerlijke verse soep, geef je ook aandacht.”

Soepje van Desiré

Bezige bij

“Ik hou van lezen, breien en koken. Via de cursus ‘Stap in vrijwilligerswerk’ van Jobhulp ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Op woensdag maak ik soep bij Culemborg Herstelt. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Ik heb daar geleerd om lekkere soepen te maken en dat heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Op vrijdag verzorg ik de koffie en thee in Buurtcentrum Bolderburen. Daarnaast denk ik met ElkWelzijn mee over het organiseren van projecten om eenzaamheid te voorkomen. Maar nu door corona ligt al mijn vrijwilligerswerk stil en voel ik me zelf een beetje eenzaam.”

Soepje van Desiré

“Ik mis mijn vrijwilligerswerk en de sociale contacten. Op facebook las ik over het initiatief ‘ons soepje’ uit Tilburg. Dat bracht me op het idee ‘Soepje van Desiré’. Ik maak een heerlijke verse soep van biologische groenten en breng dat naar eenzame mensen. ElkWelzijn helpt me om dit te organiseren en Stichting Elisabeth Weeshuis en het Initiatievenloket van gemeente Culemborg ondersteunen me financieel.”

Aandacht

“Ik heb de eerste soep al rondgebracht. Ik breng niet alleen soep. Ik geef hiermee ook aandacht aan eenzame mensen! Ik maak de soep samen met vrijwilliger Wilco in de keuken van Buurtcentrum Bolderburen, op gepaste afstand van elkaar met beschermende kleding aan. Ik vind het erg leuk om te doen en wil graag elke week een andere soep koken.”

Voor meer informatie, aanmelden en sponsoring kun je contact opnemen met Sandra Rigter, ElkWelzijn: srigter@elkwelzijn.nl / 06-83 52 51 08.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten