Buurtcentrum Bolderburen schrijft voor Amnesty International

Amnesty International en Buurtcentrum Bolderburen werken samen in de strijd tegen het schenden van de mensenrechten. Op donderdag 10 december was er voor de tweede keer de mogelijkheid om brieven te schrijven voor mensen die onterecht gevangen zijn genomen, die zonder eerlijk proces zijn veroordeeld en een gevangenisstraf uit moeten zitten omdat ze opkomen voor iets wat wij vanzelfsprekend vinden: VRIJHEID. 

 

amnesty
bolderburen logo

Write for Rights 2020

Burgemeester van Culemborg Gerdo van Grootheest zegt over de actie ‘Write for Rights 2020’: “Kunnen leven in vrijheid is een groot goed. Voor ons is leven in vrijheid bijna vanzelfsprekend. Voor anderen, op andere plekken in de wereld, niet. Voor hen klimt u vandaag, op de Dag van de Rechten van de Mens, in de pen. We sturen een brief of kaart naar mensen wiens vrijheid is ontnomen. Niet omdat zij iets hebben misdaan, maar omdat ze opkwamen voor iemand of iets anders. Voor de waarheid, voor hun mening, vrouwenrechten, dierenleed of een schoon milieu.


Met de actie van vorig jaar behaalden we fantastische resultaten. Een ingetrokken doodvonnis, een strafvermindering, medische zorg, een schadevergoeding. En natuurlijk ook de morele steun die mensen ondervonden van de honderdduizenden brieven en kaarten die wereldwijd voor hen werden geschreven. Weten dat er aan je gedacht wordt, dat je er niet alleen voor staat.


Wat fijn dat ook dit jaar veel Culemborgers zich inzetten om te schrijven voor Amnesty. Naar autoriteiten in Chili, Pakistan, Zuid-Afrika, Colombia, Turkije, Myanmar, Algerije, Burundi, Saudi-Arabië en Libië. Of naar Gustavo, Khaled en de familie van Popi en Bongeka. Door corona is er dit jaar geen gezamenlijk moment waarop we brieven schrijven. Weet dat u verbonden bent met al die andere brievenschrijvers in Culemborg. In Nederland en andere landen. Hartelijk dank voor uw bijdrage en inzet!

55 brieven

Deze keer zijn er 55 brieven geschreven door betrokken inwoners van Culemborg. Het hele jaar door kun je in Buurtcentrum Bolderburen je handtekening zetten om de diverse casussen te ondersteunen. Iedere donderdagochtend is Rika Visser van Amnesty Culemborg aanwezig om vragen te beantwoorden, toelichting te geven en nieuwe lijsten te brengen. 

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Nieuw: filmpjes Sociaal Team

In samenwerking met het Sociaal Team en diverse vrijwilligersorganisaties heeft ElkWelzijn 2 filmpjes gemaakt waarin Culemborgse inwoners gevolgd worden die ondersteuning kregen van professionals van