Campagne ‘Dat is makkelijk praten’

Campagne ‘Dat is makkelijk praten’ om escalatie van burenproblemen te voorkomen

1 op de 4 Nederlanders ergert zich weleens aan zijn of haar buren. Een deel van deze ergernissen escaleert en kan zelfs uitmonden in een vervelende burenruzie. Buurtbemiddeling kan als neutrale partij er voor zorgen dat buren met elkaar in gesprek gaan en samen tot een oplossing komen. ‘Voorkomen is beter dan genezen’.  Buurtbemiddelingsorganisaties in heel Nederland slaan de handen ineen voor een landelijke campagne. Om zo buren te ondersteunen zelf met informatie en tips op een effectieve manier het gesprek aan te gaan. Dat is makkelijk praten!

Dat is makkelijk praten - buurtbemiddeling

Start campagne

De campagne start op 12 januari 2022 met de lancering van de webpagina datismakkelijkpraten.nl. Hierop staan 5 stappen die je kunt nemen om tot een constructieve oplossing te komen.

Ingrid van Oostwaard, coördinator Buurtbemiddeling ElkWelzijn, vertelt: “Met de campagne willen we mensen meer bewust maken dat een gesprek met buren pas effectief is als je dat op de juiste toon en op het juiste moment doet. Het heeft namelijk weinig zin om een gesprek aan te gaan als je zwaar geïrriteerd bent. Je kan dan al snel in verwijten vervallen en dat werkt niet probleemoplossend.”

Buurtbemiddeling ElkWelzijn is voor de inwoners van 10 gemeenten in de regio. Bekijk de regio’s en werkwijze.

Contact met Buurtbemiddeling ElkWelzijn

Heb jij ook problemen met de buren? Wacht dan niet te lang en neem contact met ons op voor meer informatie, advies of bemiddeling; bel 0345-22 50 00 of mail buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Geef zin aan je bestaan van senior

“Met pensioen gaan betekent een verandering in je leven, waar je zelf een zingeving voor moet vinden.” Aan het woord zijn Gyan Akveld en Loes