Culemborg herontdekt tijdens Zomertoer 2019

Een vrouw van 85 die haar hele leven al in Culemborg woont en toch op plekken komt die ze nog niet kende… Inwoners die elkaar bij het startpunt Bolderburen ontmoeten en besluiten samen de route te fietsen. De Zomertoer 2019 was een verrassend dagje uit in eigen omgeving waarbij nieuwe contacten werden gelegd.

Leuke reacties

Op zaterdag 27 juli legden deelnemers in groepjes of op eigen gelegenheid een route af van 3 of 15 kilometer door Culemborg. Sandra Rigter van ElkWelzijn kreeg veel leuke reacties op de Zomertoer 2019. “Er waren wandelaars, mensen op de scootmobiel, een rolstoelclub en fietsers. Mensen die slecht ter been waren konden de route afleggen in een busje. Sommige mensen kenden elkaar nog van vorig jaar, anderen leerden op deze dag juist nieuwe mensen kennen. Er hing al met al een lekker sfeertje en ik heb alleen maar blije gezichten gezien.”

Organisatie

De Zomertoer vond voor het eerst plaats in het jaar dat Culemborg 700 jaar stadsrechten had (2018). Dit jaar gaven ElkWelzijn en Zorgcentra de Betuwe samen met
KBO-PCOB, Seniorencollectief en St. Samen Verder hier vervolg aan. Hennie Smidt, voorzitter Seniorencollectief: “Ondanks de extreme weersverwachtingen was het een fantastische Zomertoer: mensen komen hun huis uit, ontmoeten nieuwe mensen en ontdekken nieuwe plekken in Culemborg zoals Dagbesteding bij de Dijk of genieten van de tuin van het Weescafé’.”

Vrijwilligers

Er waren ook veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie. Zij dachten mee over de route, het vervoer en de pauzeplekken. Riet Zondag (67 jaar) reed als vrijwilliger mee op een van de bussen. “Vorig jaar deed ik ook mee met de Zomertoer. Het was net als toen een heel gezellige dag. Ik hoop dat als ik straks oud ben, dit ook voor mij wordt georganiseerd. Daar heb je vrijwilligers voor nodig.”

Foto's


Bekijk alle foto’s (met dank aan Karin van de Kar).

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten