ElkWelzijn en vrijwilligers trots op nominatie Buurtcentrum Bolderburen

Buurtcentrum Bolderburen is één van de zes finalisten van de verkiezing ‘Dorpshuis van het jaar 2020’! Wijkcoach Alice Versluis en vrijwilliger Ab Haring namen de cheque van €750,- in ontvangst. Alice is erg trots op deze nominatie. “Anderhalf jaar geleden was buurtcentrum Bolderburen nog een pannenkoekenhuis. Nu is het een bruisende ontmoetingsplek voor en door Culemborgers.”

Nominatie Dorpshuis van het jaar 2020

Karin Burgers en Alice Versluis, beiden wijkcoaches bij ElkWelzijn, nemen de coördinatie van buurtcentrum Bolderburen voor hun rekening. “Er werken nu zo’n 17 vrijwilligers en er komen rond de 100 bezoekers van jong tot oud. Voordat het coronavirus uitbrak, hadden we iedere week vier koffie-ontmoetingsmomenten, een schilderclub, werd er gehaakt en gebreid, waren er allerlei kinderactiviteiten, was er de Wereld dag en werd er eens in de maand gekookt voor 30 bewoners. Het is in anderhalf jaar tijd echt een bruisende ontmoetingsplek geworden voor jong en oud.”

Voor en door Culemborgers

Alle activiteiten in buurtcentrum Bolderburen worden georganiseerd door enthousiaste buurtbewoners. Zoals vrijwilliger Ab Haring. Hij is voor de vaste bezoekers inmiddels een bekend gezicht. “Deze nominatie is geweldig! Zo onverwachts. Ik ben ook erg blij met het geld dat gedoneerd is, daar kunnen we zoveel activiteiten mee organiseren voor de inwoners van Culemborg. Iets wat heel belangrijk is. Wat moet ik nog meer zeggen… Ik vind het echt geweldig!”

Meer informatie

Dorpshuis van het Jaar wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie. Uiteindelijk wordt de winnaar bepaald aan de hand van 3 onderdelen: alle beheerders gaan bij elkaar op bezoek en geven elkaar punten, een vakjury van Leefbaarheidsalliantie komt op bezoek en een week voor de finale kan het publiek stemmen via de website. De winnaar wordt ‘Dorpshuis van het jaar 2020’ en krijgt nog eens €2.500,-.
Meer informatie: www.dorpshuisvanhetjaar.nl

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten