Zelf iets doen aan je eenzaamheid

Veel oudere mensen brengen de zomer in Culemborg door. Door corona vallen er ook nog eens allerlei activiteiten weg. Dat kan soms best eenzaam zijn. Mariet van der Hoeven (85+) had behoefte aan nieuwe contacten en kwam daarom in actie. Ze nodigde een paar vrouwen uit, en van het een kwam het ander.

Sandra Rigter zet zich in het bijzonder in voor eenzaamheid. “Als coördinator Vrijwilligers Informatie Punt bij ElkWelzijn spreek ik veel mensen die zich eenzaam voelen en daarom op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een initiatief starten om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Mariet stond op mijn voicemail, want ze wil namelijk graag iets vertellen aan inwoners van Culemborg.”

Mariet en bridgeclub

Moeilijke tijd

Mariet Verhoeven is 85+ jaar en woont in Culemborg. “Ik vind de coronatijd en de zomer best moeilijk, vooral het alleen-zijn. Veel ouderen zoals ik missen hun sociale contacten en andere bezigheden. Ik heb daarom de stoute schoenen aangetrokken en een paar vrouwen benaderd die ik niet zo goed kende om een kop thee bij mij in de tuin te komen drinken. Ze vertelden dat ze het zo jammer vonden dat ze nu niet konden bridgen. Ik heb toen het idee geopperd om dat bij mij thuis te gaan doen.”

Elke donderdag bridgen

En zo gebeurde het. Mariet verbreedde haar tafel met een opnieuw overtrokken strijkplank, zodat de dames ver genoeg uit elkaar konden zitten. “Iedereen neemt een eigen bridgebox mee en ik zorg voor iets lekkers. Deze zomer komen we iedere donderdagmiddag bij elkaar om te bridgen. Het is dan een echt feestje en iedereen gaat weer blij en opgeladen naar huis!”

Eenzaam? Dit kun je doen!

Mariet wil graag anderen laten zien dat je vooral moet kijken wat er wel mogelijk is. “Je moet zelf wat aan je eenzaamheid doen! ElkWelzijn kan je daarbij helpen.”
Sandra: “Je kunt op verschillende manieren iets aan eenzaamheid doen. Kijk eens naar alle zomeractiviteiten, vraag hulp van vrijwilligers of maatjes of ga vrijwilligerswerk doen.”

Hulp nodig?

Sandra Rigter kijkt graag met je mee wat er mogelijk is: 06-83 52 51 08 of srigter@elkwelzijn.nl

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

‘Vrijwilligerswerk is dankbaar werk’

Digitaal vragenuur over vrijwilligerswerk Het jaar 2021 is van start. Het jaar van vrijwillige inzet. Daarom organiseert ElkWelzijn twee online bijeenkomsten waarin inwoners van Culemborg