ElkWelzijn geslaagd voor hercertificering Kwaliteitslabel

In april 2023 is ElkWelzijn wederom geslaagd voor de hercertificering van het Kwaliteitslabel Sociaal Werk. Hiermee toont ElkWelzijn aan volgens landelijke normen dienstverlening van hoge kwaliteit te leveren aan de inwoners van Culemborg.

De auditors geven in het rapport aan dat “ElkWelzijn zich de afgelopen 2 jaar goed heeft doorontwikkeld. Medewerkers dragen het present aanwezig zijn in de wijken uit en werken volgens de bedoeling. ElkWelzijn heeft zich ook ontwikkeld op het gebied van implementeren van het scholingsbeleid, verbindingen leggen, resultaatgericht werken en feedback halen. De professionals zijn zichtbaar, ondernemend en pakken kansen.”

20230509_163803-LR-BEW

Investeren in ontwikkeling

“Een heel mooi compliment” aldus directeur Dorine Ottevanger. “Het zichtbaar zijn in de wijken, signaleren, ondernemen, verbinden dat is een onmisbare en een unieke kracht van sociaal werk. Dat de auditoren dit specifiek benoemen, vind ik echt een opsteker voor onze medewerkers.” Dorine is ook blij met het compliment over het scholingsbeleid: “We hebben de afgelopen 2 jaar in de organisatie veel aandacht gehad voor leren en ontwikkelen onder andere door werkgroepen, scholing en intervisie. Die investering in mensen vind ik essentieel. We zijn blij dat dit nu als sterk punt naar voren komt in de evaluatie. Ook geeft het rapport ons aanknopingspunten voor doorontwikkeling.”

Kwaliteitslabel Sociaal Werk

De hercertificering van het Kwaliteitslabel Sociaal Werk vindt elke 2 jaar plaats. ElkWelzijn behaalde het kwaliteitslabel in 2019, als 19e welzijnsorganisatie in Nederland. De organisatie is toen grondig getoetst op alle onderdelen van het kwaliteitslabel. Deze zijn gebaseerd op de gezamenlijke waarden van de branche en vertaald in de Branchecode Sociaal Werk. Onderdeel van de certificering waren een documentstudie, zelfreflectie en gesprekken met medewerkers en vrijwilligers.

Lijkt ElkWelzijn jou een mooie organisatie om bij te werken? We hebben vacatures voor een Sociaal werker en Teammanager.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Nachtvoetbal tijdens de ramadan

Zo’n 80 tot 110 jongeren komen tijdens de ramadan op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag rond middernacht naar sporthal Interweij voor een partijtje zaalvoetbal. Het