Gangmakers gezocht voor Lief en Leedstraten

In de wijk Achter de Poort, in Culemborg West, gaat een pilot plaatsvinden van het project Lief en Leedstraten. In Nederland zijn al 43 gemeenten die aan dit project meedoen. Ook de gemeente Culemborg stelt geld hiervoor beschikbaar. In een Lief en Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. 

 

Lief en leed

Even wat extra aandacht voor een buur die veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. In een Lief en Leedstraat dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid en houden ze een oogje in het zeil op elkaar. Dat laatste kan ook op vrolijke momenten, bijvoorbeeld bij de geboorte van een baby of bij het behalen van een diploma.

Voor de Lief en Leedstraat in de wijk Achter de Poort zijn we op zoek naar gangmakers. Een gangmaker beheert het  potje geld waar de cadeautjes uit betaald kunnen worden. In Culemborg is het bedrag € 150,=. Een gangmaker stelt zich in zijn of haar straat voor en krijgt van de bewoners in de straat suggesties om iemand in het zonnetje te zetten. De gangmaker beheert het potje. Je kunt ook gangmaker worden samen met een buur.

In februari vindt er een startbijeenkomst plaats waar alle bewoners die zich hebben aangemeld voor gangmaker instructies en en startpakket krijgen. Interesse voor het worden van gangmaker? Meld je aan bij de wijkcoaches van ElkWelzijn. Berna van der Heide (bvanderheide@elkwelzijn.nl; 06-83 52 51 09) of Alice Versluis (aversluis@elkwelzijn.nl; 06-14 24 55 05).

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten