Hoe gastvrij zijn wij?

Op maandag 5 februari gingen op vier plekken in Culemborg inwoners met elkaar in gesprek over het thema “Hoe gastvrij zijn we naar elkaar?”.  Deze dialoogtafels werden georganiseerd door ElkWelzijn in het kader van het project Culemborg Vrijstad. Tijdens de dialoog hebben inwoners, die elkaar anders niet zouden ontmoeten, onder begeleiding van gespreksleiders hun ervaringen, ideeën en dromen uitgewisseld. Ze werden gestimuleerd om respectvol naar elkaar te luisteren. De uitkomsten van de gesprekken waren erg waardevol: iedereen wil elkaar beter leren kennen en meer begroeten. Veel deelnemers vinden Culemborg ook een gastvrije stad om te leven.

Deelnemers vinden het belangrijk om respect voor ieders uitingen te hebben. Aan de orde kwam ook je bewust zijn van je eigen (voor)oordelen. Een tip die werd gedeeld was als je zaken afkeurt vraag jezelf dan af, heb ik een vooroordeel? Reageer ik zo vanuit dit vooroordeel? Wat is het probleem eigenlijk?

Onder het genot van koffie/thee en een koekje kregen de deelnemers ook informatie over de ruimte waar de dialoog plaatsvond. Dat waren de Marokkaanse moskee, Turkse moskee, Oud-katholieke kerk en de Beatrix.

Men zou het leuk vinden als er een vervolg komt van dialogen in de nabije toekomst. ElkWelzijn is dit zeker van plan en ook komen er waarschijnlijk nog twee theatervoorstellingen over dit thema. Hou de agenda van ElkWelzijn hiervoor in de gaten:

https://elkwelzijn.nl/activiteiten/

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vrijwilligers vallen in de prijzen

Op donderdag 25 januari was de feestelijke prijsuitreiking van de decemberkalender van Culemborg voor Elkaar. Het was een echt feestje in buurtcentrum Bolderburen met hapje,

Valentijn op KWC en Lek en Linge

Op 14 februari ging op het voortgezet onderwijs in Culemborg valentijnsdag niet ongemerkt voorbij. De jongerenwerkers van ElkWelzijn hebben een valentijnsactie georganiseerd bij Lek en