Vrijwilliger Ab Haring van buurtcentrum Bolderburen: “zo waardevol om te doen”

Buurtcentrum Bolderburen is een bruisend centrum waar veel bewoners en vrijwilligers samenkomen. Dagelijks zijn er inloopmomenten waar verschillende activiteiten worden georganiseerd, zoals schilderen, klaverjassen, spelletjes, creatieve activiteiten en koffiedrinken. Daarnaast worden er maandelijks buurtmaaltijden en buurtlunches georganiseerd. En zijn er regelmatig leuke optredens. Belangrijke vrijwilliger is Ab Haring, actief bij Bolderburen sinds de opening in januari 2019.

 

Via zijn vrouw Yvonne, die hielp om het buurthuis op te zetten, kwam Ab bij Bolderburen terecht. Sindsdien heeft hij het enorm naar zijn zin: “We hebben in buurtcentrum Bolderburen een plek gerealiseerd waar inwoners van Culemborg een fijne plek hebben gevonden om gezellig met anderen bezig te zijn.” Het vrijwilligerswerk bij Bolderburen motiveert hem. “Vooral het enthousiasme van andere vrijwilligers en van de gasten geeft voldoening. Het is zo waardevol om te doen.”

Wensen

Ondertussen is Bolderburen nog steeds groeiende. Volgens Ab zijn er altijd verbeterpunten voor de evenementen die worden georganiseerd. We hebben al een mooi team van vrijwilligers, mede daardoor zijn we bijna dagelijks open, maar extra mensen zijn altijd van harte welkom. En hij wil ook graag nog meer aandacht voor diversiteit: “iedereen is welkom en dat mag ook duidelijker worden in Culemborg.”

Waardevol vrijwilligerswerk

Zijn boodschap voor nieuwe vrijwilligers? “Als vrijwilliger bij Bolderburen kom je terecht in een team waarin iedereen werkt in zijn of haar eigen kracht, met gezelligheid voorop. De activiteiten zijn heel divers, dus er is genoeg keuze om deel te nemen. Ook zijn er mogelijkheden om nieuwe activiteiten te organiseren. We hebben regelmatig een bijeenkomst voor de vrijwilligers om dingen te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje. Ben je op zoek naar waardevol vrijwilligerswerk? Kom dan gezellig langs voor een gesprek over de mogelijkheden.”

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders