Vrijwilliger Ab Haring van buurtcentrum Bolderburen: “zo waardevol om te doen”

Buurtcentrum Bolderburen is een bruisend centrum waar veel bewoners en vrijwilligers samenkomen. Dagelijks zijn er inloopmomenten waar verschillende activiteiten worden georganiseerd, zoals schilderen, klaverjassen, spelletjes, creatieve activiteiten en koffiedrinken. Daarnaast worden er maandelijks buurtmaaltijden en buurtlunches georganiseerd. En zijn er regelmatig leuke optredens. Belangrijke vrijwilliger is Ab Haring, actief bij Bolderburen sinds de opening in januari 2019.

 

Via zijn vrouw Yvonne, die hielp om het buurthuis op te zetten, kwam Ab bij Bolderburen terecht. Sindsdien heeft hij het enorm naar zijn zin: “We hebben in buurtcentrum Bolderburen een plek gerealiseerd waar inwoners van Culemborg een fijne plek hebben gevonden om gezellig met anderen bezig te zijn.” Het vrijwilligerswerk bij Bolderburen motiveert hem. “Vooral het enthousiasme van andere vrijwilligers en van de gasten geeft voldoening. Het is zo waardevol om te doen.”

Wensen

Ondertussen is Bolderburen nog steeds groeiende. Volgens Ab zijn er altijd verbeterpunten voor de evenementen die worden georganiseerd. We hebben al een mooi team van vrijwilligers, mede daardoor zijn we bijna dagelijks open, maar extra mensen zijn altijd van harte welkom. En hij wil ook graag nog meer aandacht voor diversiteit: “iedereen is welkom en dat mag ook duidelijker worden in Culemborg.”

Waardevol vrijwilligerswerk

Zijn boodschap voor nieuwe vrijwilligers? “Als vrijwilliger bij Bolderburen kom je terecht in een team waarin iedereen werkt in zijn of haar eigen kracht, met gezelligheid voorop. De activiteiten zijn heel divers, dus er is genoeg keuze om deel te nemen. Ook zijn er mogelijkheden om nieuwe activiteiten te organiseren. We hebben regelmatig een bijeenkomst voor de vrijwilligers om dingen te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje. Ben je op zoek naar waardevol vrijwilligerswerk? Kom dan gezellig langs voor een gesprek over de mogelijkheden.”

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vrijwilligers vallen in de prijzen

Op donderdag 25 januari was de feestelijke prijsuitreiking van de decemberkalender van Culemborg voor Elkaar. Het was een echt feestje in buurtcentrum Bolderburen met hapje,

Valentijn op KWC en Lek en Linge

Op 14 februari ging op het voortgezet onderwijs in Culemborg valentijnsdag niet ongemerkt voorbij. De jongerenwerkers van ElkWelzijn hebben een valentijnsactie georganiseerd bij Lek en