Nachtvoetbal tijdens de ramadan

Zo’n 80 tot 110 jongeren komen tijdens de ramadan op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag rond middernacht naar sporthal Interweij voor een partijtje zaalvoetbal. Het is een activiteit georganiseerd door project Jeugd van de buurt, met ondersteuning van ElkWelzijn. “Tijdens de ramadan gebruiken we voetbal om verbinding te maken met jongeren en tegelijkertijd een gevoel van gemeenschap te creëren”, vertelt jongerenwerker Jaouad van ElkWelzijn.

Het middernachtelijk voetbal wordt begeleid door jongeren van project Jeugd van de buurt. “Het is mooi om te zien dat het voor en door jongeren zelf wordt gedaan, met ondersteuning van jongerenwerk”, vertelt jongerenwerker Jaouad. “Dat maakt het een succes. Ik ben trots op de initiatiefnemers en de vrijwilligers die zich de gehele ramadan inzetten voor andere jongeren uit Culemborg. Zonder hen, was dit niet mogelijk geweest.”

Tijdens de ramadan gebruikt ElkWelzijn voetbal om verbinding te maken met jongeren en tegelijkertijd een gevoel van gemeenschap te creëren. Per nacht komen er 80 tot 110 jongeren om een potje te voetballen in Sporthal Interweij.’

 

Het nachtvoetbal vindt plaats tijdens de ramadan van 12 maart t/m 7 april op iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag van 23.30 tot 1.30 uur in sporthal Interweij.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders