Online game leidt tot spectaculair watergevecht

De zomervakantie is voorbij. De jongerenwerkers van ElkWelzijn kijken terug op een gevarieerd programma volop zomeractiviteiten voor jongeren. Zoals zeepkisten bouwen, een workshop zumba en het Brawlstars watergevecht. Jongerenwerker Francis Nijhof doet verslag.

Brawlstars watergevecht

“In coronatijd was het lastiger om met jongeren op straat in contact te blijven.”, vertelt jongerenwerker Francis. “Veel jongeren zaten thuis te internetten en te gamen. Het online spel Brawlstars word veel gespeeld onder jongeren. Daarom hebben wij een online community opgericht. Hier hebben zich 100 jongeren bij aangesloten. We hadden wekelijks contact en speelden samen het spel. Toen we elkaar weer konden ontmoeten, hebben wij gezocht naar een manier om het spel in real life te spelen.”

Brawlstars watergevecht 2

In real life

“We hebben een Brawlstars watergevecht georganiseerd voor alle jongeren tot en met 15 jaar. Zo’n 20 jongeren deden mee. In teams van 3 gingen ze de strijd met elkaar aan met waterpistolen en waterbommen. Voor het speelveld hebben wij gebruik gemaakt van de speellocatie de Bomedikke. De locatie was voor zover mogelijk ingedeeld zoals de velden in de online game.”

Watergevecht

“De wedstrijden verliepen erg positief. Het was goed om te zien dat alle jongeren het erg naar hun zin hadden. Zelfs na de wedstrijden werd er volop nagesproken over de mooie acties. Het was een spannende finale. Uiteindelijk heeft het team PietjeJan het Brawlstars event gewonnen.”

Ontmoeten

“Jongeren vonden de activiteit zeer geslaagd en waren erg positief. Het spelen met water bracht heerlijke verkoeling tijdens de zomerse temperaturen. Jongeren gaven aan dat het naspelen van een online game in het echt erg leuk en vermakelijk is. Sommige spelers die het spel alleen online spelen ontmoetten op deze manier ook andere jongeren met dezelfde interesse.”

Activiteiten voor jongeren

ElkWelzijn organiseert ook na de zomer activiteiten voor jongeren. Benieuwd of er iets voor je tussenzit? Kijk op www.elkwelzijn.nl of volg jongerenwerk op instagram voor de meest recente info.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten