Ouderen in gesprek over thema wonen

Tijdens huisbezoeken die de wijkcoaches van ElkWelzijn afleggen komt bij ouderen het thema wonen regelmatig terug. Wijkcoach Loes bracht een groep ouderen bij elkaar die twijfels en ervaringen hierover wilden delen en mogelijkheden met elkaar wilden ontdekken.

Screenshot

Loes: “Wonen zorgt nog weleens voor hoofdbrekens bij ouderen. Ze vragen zich af welke keuze ze moeten maken. Moet ik mijn huis verkopen? Kan ik beter naar een kleinere woning verhuizen? Welke mogelijkheden zijn er? Wil ik wel weg uit de buurt waar ik al mijn contacten heb? Als ik hier blijf, wat moet ik dan aan mijn woning doen om er langer te kunnen blijven?”

De bewoners gingen met elkaar in gesprek en kwamen erachter dat het belangrijk is dat buren elkaar kennen, “zodat je de alledaagse hulp van mensen om je heen kunt gebruiken en zelf hulp kunt geven”, aldus bewoner Dennis. “In onze buurt zetten we WhatsApp in om burenhulp te organiseren. Dat breidt zich uit als een olievlek.”

Heb je ook vragen, zorgen of behoefte aan contact met buren over het thema wonen? Neem contact op met wijkcoach Loes: 06-83 52 48 78 of lvandelft@elkwelzijn.nl

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders