PR-campagne Culemborg voor Elkaar van start

5 juni • Misschien heb je ze al gezien: de borden langs de weg met Culemborgers die vrijwilligerswerk doen. Het is onderdeel van een pr-campagne voor Culemborg voor Elkaar: hét platform voor vrijwilligerswerk en burenhulp.

 

Hoewel het platform Culemborg voor Elkaar nog maar een aantal maanden online is, wordt er al flink gebruik van gemaakt. “Er zijn in het eerste kwartaal van dit jaar al 100 hulpvragen op geplaatst en 71 mensen hebben hulp aangeboden”, vertelt Milou Oomens, projectleider en communicatieadviseur bij ElkWelzijn. “Dat heeft geleid tot minimaal 85 online matches. Dat houdt in dat er contact is geweest tussen een hulpvrager en een vrijwilliger, via een berichtje of telefoon. We hebben van meerdere organisaties teruggekregen dat het platform hen nieuwe vrijwilligers heeft gebracht.”

Poster5
Poster2

Nog bekender maken

www.culemborgvoorelkaar.nl kan door iedereen – organisaties en individuen – gratis worden gebruikt. “Er staat zoveel leuks op! Van regelmatig vrijwilligerswerk tot eenmalige hulpvragen, van wandelmaatje tot taarten bakken met ouderen of iemand helpen met een klusje in huis. Met een uur kun je soms al veel betekenen voor een ander. En hoe meer mensen er gebruik van gaan maken, hoe beter het systeem kan matchen”, legt Milou uit. “Daarom willen we het platform nog bekender maken.”

5 vrijwilligers in de spotlight

Vanaf 5 juni staan op 25 plekken in Culemborg driehoeksborden langs de weg met vrijwilligers Arzu Sargin, Rob, Hans de Koning, Caro van Zutphen en Mimoun Khiniti erop. Zij doen met veel plezier vrijwilligerswerk en steunen het platform Culemborg voor Elkaar. Milou: “Het zijn vijf heel diverse vrijwilligers, met allemaal een andere achtergrond. Wat hen verbindt, is dat het ze veel voldoening geeft om iets voor een ander te doen. Tegelijkertijd leren ze door het vrijwilligerswerk nieuwe mensen kennen, Nederlands of helpt het ze zelfs in het vinden van een nieuwe baan.”

Vrijwilligersmarkt

In dezelfde week is tijdens de reguliere weekmarkt op dinsdag 6 juni een vrijwilligersmarkt. Organisaties die gebruik maken van Culemborg voor Elkaar zijn uitgenodigd om zich hier te presenteren aan de inwoners van Culemborg. Aanwezig zijn Buurtgezinnen, Dierenambulance Vianen en omgeving, de Wereldwinkel, Zorgcentra de Betuwe, Humanitas, Jobhulp, Volksuniversiteit, Bolderburen, de Formulierenbrigade en het Elisabeth Weeshuismusem. Verder kunnen vrijwilligers en mensen met een hulpvraag op de foto met een groot spandoek van Culemborg voor Elkaar en traditiegetrouw deelt het projectteam een zonnig presentje uit.

>> Naar het platform Culemborg voor Elkaar

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten