Samen tuinieren en leren in buurtmoestuin

Toen een buurtbewoner de wens had om samen te tuinieren in een buurtmoestuin, is ElkWelzijn gelijk op zoek gegaan naar een geschikte plek. Die is nu gevonden, vlakbij Buurtcentrum Bolderburen. Een aantal buurtbewoners onderhoudt de tuin. Het is gezellig, een fijne bezigheid en er wordt veel van elkaar geleerd.

Ondanks corona konden we toch dit voorjaar al beginnen in de nieuwe buurtmoestuin: eerst om en om, later in duo’s. Er is volop ruimte, genoeg te doen, gezellig, het is dankbaar werk en geeft energie. Vrijwilliger Marijke is blij met deze bezigheid in tijden van corona: “Ik had behoefte aan mensen om mij heen en aan fysieke arbeid. Ik ben lekker bezig in de tuin!” Ook vrijwilliger Karin is iedere keer blij als ze het terrein van de moestuin op fietst om te helpen.

Moestuin

Van elkaar leren

Iedereen die meehelpt leert veel, van elkaar en van de buur-tuinierders. Gratis tuinadviezen, tips over beplanten – welke gewassen gaan goed samen – etcetera. Via een logboek en Whattsappgroep houden de vrijwilligers elkaar op de hoogte van de vorderingen. Monique: “Ik melde me aan omdat ik me verveelde en graag buiten ben. Als ik ben geweest, kan ik in het logboek melden dat de tuin weer helemaal onkruidvrij is.”

Oogst

De moestuin begint goed te groeien met aardappels, pompoenen, courgettes, bieten, aardbeien en kersen. Wijkcoach Carlo is trots op de plantjes die groeien. “Wat er onder de grond gebeurt is nog spannend, maar dat gaan we straks zien en hopelijk samen proeven in Buurtcentrum Bolderburen!”

Lijkt het jou ook wel wat om mee te helpen in de buurtmoestuin? Of heb je een andere vraag? Neem contact op met wijkcoach Carlo cdewaal@elkwelzijn.nl / 06-22 15 17 90 of Alice aversluis@elkwelzijn.nl / 06-14 24 55 05

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Geef zin aan je bestaan van senior

“Met pensioen gaan betekent een verandering in je leven, waar je zelf een zingeving voor moet vinden.” Aan het woord zijn Gyan Akveld en Loes