Vacature Beleidsmedewerker/procesbegeleider (24 uur)

ElkWelzijn is op zoek naar een Beleidsmedewerker/procesbegeleider

ElkWelzijn is de welzijnsorganisatie van Culemborg die zich inzet voor een leefbare samenleving voor álle Culemborgers. Naast ruim 200 vrijwilligers, werk je met 29 collega’s. We bieden een steunpunt mantelzorg, een vrijwilligers informatiepunt, ouderenondersteuning, wijkcoachwerk, jongerenwerk en buurtbemiddeling.

Per direct zijn we op zoek naar een beleidsmedewerker/procesbegeleider, die ons met veel energie en enthousiasme wil ondersteunen in het uitvoering geven aan de missie van ElkWelzijn.

Ben jij een denker met organisatievaardigheden en met een passie voor het ontwikkelen, vernieuwen en implementeren van beleid? Heb je ervaring in het adviseren van management en het coördineren van (beleids)initiatieven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zoeken een professional met een dienstverlenende instelling die flexibel is, processen in de organisatie kan vormgeven en begeleiden en die het leuk vindt om samen met ons deze – voor onze organisatie nieuwe – functie vorm te geven.

Bijdragen in het oplossen van sociale vraagstukken

Culemborg wordt omschreven als “Nederland in het klein”, met alle mogelijkheden en uitdagingen van dien. Dit maakt deze stad interessant, bruisend en uitdagend om in te werken. De maatschappij is volop in beweging en het sociaal werk heeft een belangrijke rol in het (mede) oplossen van de vele vraagstukken van onze tijd. Denk aan kwesties rondom vergrijzing, vluchtelingen, toenemende ongelijkheid, financiële problematiek, jongeren die worstelen met hun mentale gezondheid. Maar ook de vele kansen die er zijn: verbinden middels vrijwillige inzet, samenwerking met allerlei sectoren, zoals zorg, onderwijs en veiligheid. Wij geloven in de kracht van mensen en in de mogelijkheden die er zijn voor een eerlijke en harmonieuze samenleving.

Coördinerende rol

Als beleidsmedewerker/procesbegeleider richt je je op het ontwikkelen, implementeren en adviseren over beleid op tactisch niveau binnen de brede welzijnsorganisatie ElkWelzijn. Je bent verantwoordelijk voor het signaleren en analyseren van ontwikkelingen die van invloed zijn op de beleidsterreinen die voor ons werk van belang zijn, en voor het vertalen van deze ontwikkelingen naar concrete (beleids)initiatieven. Je werkt samen met verschillende in- en externe partijen en weet tegengestelde belangen te overbruggen. Je bent ondersteunend aan management en aan de teams. Hiërarchisch valt deze functie onder de directeur-bestuurder.

Concrete beleidsterreinen waarop je actief zal zijn onder andere fondsenwerving, rapportage- en verantwoording, ondersteunen van collega’s en management bij vertaling van werkplannen naar de praktijk. Je hebt een coördinerende rol bij facilitaire zaken, waaronder RI&E.

Wat verwachten we van jou?

• HBO+ werk- en denkniveau, verkregen door een relevante opleiding of door ruime recente relevante werkervaring.
• Je hebt ervaring met beleidsontwikkeling en advisering van management.
• Je hebt kennis van het beleidsterrein Sociaal Werk en Sociaal Domein.
• Je hebt bij voorkeur ervaring met fondsenwerving en het vormgeven van werkplannen en rapportages.
• Inzicht in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.
• Adviesvaardigheden op tactisch niveau.
• Je bent een organisatietalent en je beschikt over organisatiesensitiviteit.
• Je beweegt je gemakkelijk in een informele, maar complexe organisatie.HBO werk- en denkniveau, verkregen door een relevante opleiding zoals

Wat kan je van ons verwachten?

• Een salaris conform de CAO Sociaal werk en afhankelijk van je leeftijd en ervaring. De functie is vergelijkbaar met staf/beleidsmedewerker 2 van het functieboek Sociaal Werk.
• Een jaarcontract (met uitzicht op een verlening en vast dienstverband) van 24 uur per week.
• Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder kilometervergoeding en loopbaanbudget.
• Alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals laptop en telefoon.
• Een enthousiast team, een prettige werkomgeving en veel vrijheid.

ElkWelzijn wil een afspiegeling zijn van de samenleving. Dit betekent dat we ernaar streven om onze teams zo divers mogelijk in te richten.

Solliciteren
Word jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog. Je kunt jouw sollicitatiebrief met CV sturen naar sollicitatie@elkwelzijn.nl.

Wil je eerst meer weten over wat deze functie zo bijzonder maakt? Eerst een kop koffie drinken? Je bent van harte welkom. Neem dan contact op met Dorine Ottevanger, directeur-bestuurder, 06 10 02 96 62.
Kijk voor meer informatie over ElkWelzijn ook op www.elkwelzijn.nl

Planning
Je kunt op deze vacature reageren tot en met 20 mei 2024. We kijken uit naar jouw reactie. Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet.

 

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten