Vacature Vrijwilligerscoördinator voor opvang vluchtelingen (20 uur)

Ben jij organisatorisch sterk, heb je hart voor vrijwilligers en draag jij graag je steentje bij in het ondersteunen van vluchtelingen?

word jij onze nieuwe jongerenwerker

ElkWelzijn is de welzijnsorganisatie van Culemborg die zich inzet voor een leefbare samenleving voor álle Culemborgers. Naast ruim 200 vrijwilligers werk je met ongeveer 29 collega’s. We bieden een steunpunt mantelzorg, een vrijwilligers informatiepunt, ouderenondersteuning, jongerenwerk en buurtbemiddeling.

Voor de tijdelijke crisis noodopvanglokatie van 160 vluchtelingen, zoeken we, per direct, tot 1 januari 2023 een:

Vrijwilligerscoördinator voor opvang vluchtelingen in Culemborg voor 20 uur per week

 

De opvang van vluchtelingen is een taak van de rijksoverheid, maar die vraagt gemeenten om te helpen. Vanwege humanitaire redenen vangt de gemeente Culemborg vluchtelingen op in een crisisnoodopvanglokatie.
ElkWelzijn verzorgt de werving, coördinatie en ondersteuning van vrijwilligers en levert een bijdrage aan de menselijke kant van deze sobere opvang door het bieden van lichte welzijnsacitiviteiten.
Wegens verlenging van de opvangperiode, zoeken we een extra collega om ons bij deze taak te helpen

Wat ga je doen?

Je bent eerste aanspreekpunt voor de 100 vrijwilligers die zich aangemeld hebben om te helpen in de opvanglokatie. Je draagt er zorg voor dat de vrijwilligers hun werk op een goede manier kunnen doen, je maakt het rooster en je zorgt dat zaken als vrijwilligerscontract, VoG’s e.d. in orde zijn.

Je bent eerste aanspreekpunt voor collega’s en voor de lokatiemanager van de bewuste lokatie. Eventueel ben je aanspreekpunt voor andere samenwerkingspartners, daar waar het om vrijwillige inzet en welzijnswerk gaat.

Je coördineert op basis van de behoefte van de vluchtelingen eventuele acties van vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties in Culemborg, zoals lichte activiteiten, inzamelingen of andere zaken.

Wat verwachten we van jou?

 • Mbo of hbo werk- en denkniveau, zo mogelijk verkregen door een relevante opleiding zoals Sociaal werker, Social Work, MMZ of MWD
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken
 • Je bent flexibel inzetbaar
 • Je weet overzicht te bewaren en kunt goed plannen en organiseren
 • Je bent een kei in het coachen en begeleiden van vrijwilligers
 • Je bent goed in communicatie en afstemming met verschillende partijen, zowel professionals als vrijwilligers
 • Verder denk je in (creatieve) mogelijkheden en ben je niet bang om de verantwoordelijkheid te nemen 

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een salaris volgens de CAO Sociaal Werk, afhankelijk van de concrete invulling van je takenpakket, schaal 7 of schaal 8
 • Een contract tot en met 31 december voor 20 uur per week. Gezien de situatie in de opvang van vluchtelingen in Nederland is verlening niet geheel uitgesloten
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende functie met veel vrijheid, met steun van een enthousiast team in een dynamische omgeving waar je echt het verschil kunt maken voor vluchtelingen

Solliciteren

Word jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog. Je kunt jouw sollicitatiebrief met CV sturen naar sollicitatie@elkwelzijn.nl.

Wil je eerst meer weten over wat deze functie zo bijzonder maakt? Neem dan contact op met Karim Chatouani (Teammanager) via (0345) 51 52 27 of 06-12 52 25 56. 

Planning

Je kunt op deze vacature reageren tot en met 15 oktober 2022. We kijken uit naar jouw sollicitatie. 

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Nachtvoetbal tijdens de ramadan

Zo’n 80 tot 110 jongeren komen tijdens de ramadan op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag rond middernacht naar sporthal Interweij voor een partijtje zaalvoetbal. Het