Vacature Wijkcoach (32 uur)

Per 1 februari 2022 is er een vacature bij ElkWelzijn voor een Wijkcoach voor 32 uur per week. Help jij vanuit deze rol om het maatschappelijk functioneren van (kwetsbare) wijkbewoners, groepen en (buurt)netwerken te versterken?

medewerkers ElkWelzijn

ElkWelzijn is de welzijnsorganisatie van Culemborg. ElkWelzijn streeft naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen en zoveel mogelijk het leven kan leiden dat hem of haar voor ogen staat. Een samenleving waar mensen zich met elkaar verbonden voelen, doordat er begrip en respect is voor elkaar.

ElkWelzijn kent naast de wijkcoaches die zich richten op Culemborg Oost of West ook een steunpunt mantelzorg, vrijwilligers informatiepunt, ondersteuning aan ouderen, jongerenwerk en buurtbemiddeling. Met buurtbemiddeling is ElkWelzijn actief in 10 gemeentes. In totaal werken er 29 betaalde krachten en bijna 200 vrijwilligers bij ElkWelzijn.


Per 1 februari 2022 is er een vacature bij ElkWelzijn voor een:

       Wijkcoach voor 32 uur per week


Doel van de functie

Het versterken van het maatschappelijk functioneren van (kwetsbare) wijkbewoners door het coachen, stimuleren en ondersteunen van individuen, groepen en (buurt)netwerken.

Het coördineren van projecten van, voor en door de buurt, waardoor de participatie en zelfredzaamheid vergroot wordt en professionele zorg en hulp zoveel mogelijk voorkomen.


Inhoud van de functie

De Wijkcoach is bij uitstek een netwerker en richt zich proactief op de wijk, is daar zichtbaar aanwezig. Hij/zij legt contacten met verschillende wijkbewoners, signaleert wensen, behoeften, problemen en ambities. De Wijkcoach verbindt vraag en aanbod in de wijk en stimuleert mensen zelf oplossingen te zoeken, zo nodig met inschakeling van het sociale (buurt)netwerk. Ook initieert en coördineert de Wijkcoach programma’s en projecten waarbij vrijwilligers hulp bieden aan kwetsbare wijkbewoners.


Competenties

De Wijkcoach beschikt over de volgende competenties:

 • Gericht op samenwerking
 • Denken in mogelijkheden
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Coachen en activeren
 • Verbinden en doorverwijzen
 • Culturele sensitiviteit
 • Innoveren en creatief
 • Resultaatgericht


Wat vragen wij

 • HBO werk- en denkniveau, verkregen door relevante opleiding en werkervaring
 • Voldoen aan de bij functie horende competenties
 • Bereidheid tot onregelmatig werken
 • Bij voorkeur woonachtig in of dichtbij Culemborg


Wat bieden wij

Een uitdagende functie met veel vrijheid in een enthousiast team. De arbeidsvoorwaarden die wij bieden zijn conform de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in schaal 8. Het arbeidscontract wordt in eerste instantie aangegaan voor een jaar.

ElkWelzijn wil een afspiegeling zijn van de samenleving. Dit betekent dat, bij gelijke geschiktheid de voorkeur wordt gegeven aan de aanstelling van een persoon met een niet-westerse achtergrond.


Belangstelling?

Bekijk het uitgebreide functieprofiel en een beschrijving van de competenties.

Een sollicitatiebrief met CV kun je sturen naar sollicitatie@elkwelzijn.nl. De sluitingsdatum is maandag 17 januari om 9.00 uur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 4.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Karim Chatouani, teammanager, telefoon 0345-51 52 27 of 06-12 52 25 56.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten