‘Vrijwilligerswerk is dankbaar werk’

Digitaal vragenuur over vrijwilligerswerk

Het jaar 2021 is van start. Het jaar van vrijwillige inzet. Daarom organiseert ElkWelzijn twee online bijeenkomsten waarin inwoners van Culemborg kennis kunnen maken met vrijwilligerswerk.

“Vrijwilligers zitten verweven in de hele maatschappij. Daarom is er voor iedereen passend vrijwilligerswerk te vinden. Vrijwilligerswerk verrijkt je leven. Probeer het eens!”, aldus Sandra Rigter, coördinator Vrijwilligerswerk bij ElkWelzijn.

Online bijeenkomst

In deze online bijeenkomst gaan bewoners met elkaar in gesprek over vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld over de waarde van vrijwilligerswerk, voor jezelf en de ander. Over welk talent zij zelf in willen zetten of juist willen ontwikkelen door het doen van vrijwilligerswerk. Sandra Rigter geeft informatie over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vrijwilligerswerk in Culemborg. Ook wordt een kijkje genomen in de digitale vrijwilligersvacaturebank en kunnen vragen gesteld worden aan twee vrijwilligers over de praktijk.

Dankbaar

Monique Overdijk is vrijwilliger bij het VrijwilligersInformatiePunt en de Formulierenbrigade: “De kinderen hadden inmiddels de middelbare school verlaten en ik zocht een nieuwe invulling. Zo begon ik met mijn huidige vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. De samenwerking en uitjes met andere vrijwilligers en medewerkers van ElkWelzijn zijn erg fijn en gezellig. Dat maakt vrijwilligerswerk extra leuk!”

Vrijwilligerswerk doen?

Denk je wel eens aan het doen van vrijwilligerswerk? Of ben je om een andere reden geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Kom naar het digitaal vragenuur over vrijwilligerswerk in Culemborg! Of kijk voor meer informatie hier.

Praktische informatie

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligers werk.

Het digitaal vragenuur vindt plaats op twee momenten:
Dinsdag 18 januari van 10.00 – 11.00 uur online via ZOOM
Donderdag 21 januari van 19.00 – 20.00 uur online via ZOOM

Opgeven via: srigter@elkwelzijn.nl, je krijgt dan de link toegestuurd waarmee je kunt deelnemen aan het vragenuur

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Programma Initiatievenfeest 12 april

Op maandag 12 april vindt voor de vierde keer het initiatievenfeest plaats. Deze keer hebben de Gemeente Culemborg en ElkWelzijn de handen ineen geslagen om

Wie goed doet, goed ontmoet

2021 is het ‘jaar van de vrijwillige inzet’. Het thema is ‘Mensen maken Nederland.’ Eén op de drie Culemborgers zet zich vrijwillig in bij een van de ruim