Antoinette: ‘Buurtcentrum Bolderburen verdient het Dorpshuis van het jaar te worden’

Antoinette Spithoven (86 jaar) is al vanaf het begin trouwe bezoeker van Buurtcentrum Bolderburen. “Ik kom hier elke week en voel me er thuis. Iedereen wordt warm ontvangen en de sfeer is heel gemoedelijk.” Omdat ze het hier zo fijn vindt en naar haar zin heeft, wil zij mensen oproepen om op Bolderburen te stemmen om Dorpshuis van het jaar 2020 te worden.

Bezoeker Buurtcentrum Bolderburen

“Ik ben 86 jaar oud en woon al heel mijn leven in Culemborg. Ook mijn ouders en grootouders komen hier vandaan. Ik ben een echte Kuilenburger. Mensen vinden mij altijd erg vrolijk, optimistisch en vinden dat ik goed kan goed luisteren. Zelf ben ik graag onder de mensen, ik heb dan ook een behoorlijke kenniskring. Ik vind het leuk om boeken te lezen, legpuzzels te maken en te internetten. Ook wandel ik elke dag een klein stukje, ik amuseer me goed en sta voor alles en iedereen open.”

Eerste gast

“Ik woonde eerst in de wijk Terweyde. Toen ik verhuisde naar de wijk Achter de Poort werd ik benaderd door ElkWelzijn. De wijkcoach vroeg hoe ik het hier vond en of ik wensen had. Een wens van mij was een ontmoetingsplaats. Voorheen dronken mijn 2 buurvrouwen en ik koffie in het Trefpunt (een oude school), maar dit gebouw werd afgebroken. Snel daarna kregen we een seintje dat ElkWelzijn ermee bezig was. Niet veel later ontstond Buurtcentrum Bolderburen. ’Ik en mijn buurvrouwen waren dan ook de eerste gasten.”

Actief

“Toen Buurtcentrum Bolderburen net bestond heb ik het een en ander als vrijwilliger gedaan, maar dat lukt nu niet meer gezien mijn leeftijd. Nu ben ik trouwe bezoeker. Ik ben er elke donderdagochtend tijdens de inloop om een lekker kopje thee te drinken met leeftijdgenoten. Zomers organiseren ze dit ook buiten, echt super! Ook ben ik elke maand aanwezig bij de buurtmaaltijd en was vorig jaar bij het kerstdiner. Ik vind het geweldig dat dit allemaal wordt georganiseerd! Het is echt een bruisende plek van en voor bewoners geworden. Het is jammer dat vanwege corona veel activiteiten stilliggen. Gelukkig gaan de computerlessen wel door, Ik vind het fijn dat ElkWelzijn me helpt om coronaveilig in contact te blijven met anderen. Ik ben al best wel vaardig! Het is fijn dat ElkWelzijn en de vrijwilligers zoveel organiseren. Ik wil Ab Haring (vrijwillig coördinator Bolderburen) in het zonnetje zetten voor alle leuke ideeën en zijn harde werk.”

Gevoel

“Als ik binnenkom in het buurtcentrum, voelt het voor mij als een huiskamer omdat het zo gemoedelijk is. Wie er ook binnenkomt, je wordt gelijk liefdevol verwelkomt. Er wordt van alles verteld en gedeeld met elkaar. Als je eenmaal bent geweest, word je niet vergeten en kom je graag terug. Mijn tip? Al kom je fietsend of wandelend, kom lekker even uitrusten bij Buurtcentrum Bolderburen. Er komen vele vriendschappen uit voort en je bent zeker niet alleen.”

Stemmen

Buurtcentrum Bolderburen is genomineerd voor Dorpshuis van het jaar 2020. Antoinette is enorm blij met het buurtcentrum en wil graag dat we winnen. “Ik roep alle Culemborgers op om te stemmen op Buurtcentrum Bolderburen. Van het prijzengeld kunnen vrijwilligers nog meer activiteiten organiseren. Ook kunnen de prijzen voor bijvoorbeeld een kopje thee zo laag mogelijk blijven, zodat iedereen hierheen kan komen zonder zich financiële zorgen te maken. En misschien levert de extra aandacht ook wel nieuwe sponsoren op.”

“Dus een oproep aan alle Culemborgers: Stem op Buurtcentrum Bolderburen, het is heel belangrijk voor de inwoners in Culemborg!”

Stemmen kan van 30 november t/m 10 december via www.dorpshuisvanhetjaar.nl/stem

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

65 schoolspullenpassen uitgedeeld

SchuldHulpMaatje en ElkWelzijn hebben ook dit jaar weer school spullenpassen aangeboden aan juffen en meesters van groep 8. De passen zijn voor kinderen van ouders