Bewoners richten scootmobielclub op

Een jaartje geleden werd ElkWelzijn benaderd door een aantal bewoners om
te onderzoeken of er een scootmobielclub in Culemborg kon komen. Wijkcoaches
Alice Versluis en Karin Burgers spraken af met de initiatiefnemers. Inmiddels is de 1e scootmobieltocht een feit!

Foto: Harry van Dongen

Scootmobielclub Culemborg

Ondersteuning burgerinitiatief

Wijkcoach Alice vertelt wat ElkWelzijn voor je kan betekenen als je zelf een idee hebt. “We voeren het initiatief niet zelf uit, maar kunnen wel ondersteunen. Zo hebben we bijvoorbeeld Jolanda en haar man Harry in contact gebracht met de scootmobielclub in Geldermalsen voor tips over hoe je zoiets organiseert. Daarnaast hebben we ondersteund bij het indienen van een aanvraag bij het initiatievenloket. In samenwerking met de wijkagenten, fietsenmaker, een ergotherapeut en fysiotherapeut hebben we ook een scootmobieltraining aangeboden, zodat de deelnemers veilig op pad konden.”

Praktisch

Naast het financiële plaatje dachten de wijkcoaches ook mee over praktische zaken. “Zoals wie de tochten uitzet, dat er een bezemwagen met EHBO-doos meerijdt en iedereen veiligheidshesjes draagt.”

Eerste tocht

Op zaterdag 11 juli was de 1e tocht. “Samen met 5 deelnemers gingen we naar Zoelmond. Karin en ik waren mee op de fiets en hebben op drukke plekken het verkeer even tegenhouden. In de theetuin genoten we van koffie, kersen, aardbeien en een gezellig praatje. Een mevrouw zei tegen me: ‘Dankzij deze club kom ik weer wat verder dan alleen de supermarkt.’ Dan weet je waar je het voor doet!”

De scootmobielclub is nog op zoek naar fietsbegeleiders. Iets voor jou? Neem dan contact op met Jolanda van Dongen: 06-21 59 74 67

Heb je zelf een goed idee?

Neem contact op met een van de wijkcoaches van ElkWelzijn. Zij denken graag met je mee en helpen met de aanvraag bij het Initiatievenloket.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vacature jongerenwerker (24-32 uur)

Per direct is ElkWelzijn op zoek naar een  jongerenwerker (24-32 uur per week). Gezien de samenstelling van het team zoeken we een ervaren collega. Ben