Hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk

Monique Overdijk is al sinds 2016 vrijwilliger bij het vrijwilligersinformatiepunt
(VIP) in Culemborg. Ze helpt inwoners bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en organisaties bij het plaatsen van hun vacatures in de vrijwilligersvacaturebank.

Vrijwilliger Monique Overdijk (links op de foto): “Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. De samenwerking en uitjes met andere vrijwilligers en medewerkers van ElkWelzijn zijn erg fijn en gezellig. Dat maakt vrijwilligerswerk extra leuk!”

Monique Overdijk

Nieuwe invulling

“De kinderen hadden inmiddels de middelbare school verlaten en ik zocht een nieuwe invulling. Zo kwam ik bij het VIP terecht. Het leukste is toch wel dat ik mensen kan helpen met het vinden van vrijwilligerswerk. Ik bezoek ook altijd de organisaties die vrijwilligers zoeken. Zo kan ik mensen beter advies geven. Voor corona was ik ook aanwezig bij de spreekuren van het VIP.”

Tip voor organisaties

Organisaties in Culemborg kunnen hun vacature aanmelden voor de vrijwilligersvacaturebank. Die plaats ik vervolgens online. Een tip: stuur een aansprekende foto mee,
dan lezen meer mensen de vacature. De foto komt namelijk op de website en facebookpagina van ElkWelzijn.

Vragen of hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een vrijwilligersvacature? Dan kun je via de vacaturebank rechtstreeks reageren. “We ontvangen nog wel vragen over vrijwilligerswerk,”, vertelt Monique, “die beantwoord ik. En mensen die niet handig zijn met de computer help ik door samen de mogelijkheden te bekijken.”

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vacature jongerenwerker (24-32 uur)

Per direct is ElkWelzijn op zoek naar een  jongerenwerker (24-32 uur per week). Gezien de samenstelling van het team zoeken we een ervaren collega. Ben