Buurtcentrum Bolderburen bestaat 1 jaar

Eén jaar geleden opende Buurtcentrum Bolderburen de deuren. Het werd een plek voor en door bewoners, waar ontmoeting, meedoen en vooral veel gezelligheid centraal staan. U bent van harte uitgenodigd om dit met ons mee te vieren op 14 januari 2020!

Wensen van bewoners

Bij de opening van het buurtcentrum in januari 2019 kwamen zo’n 100 bewoners langs. Er was een wensboom waar zij hun wensen voor de invulling van de activiteiten van het buurtcentrum in konden hangen. Er ontstond ook een geweldige groep vrijwilligers die de wensen het afgelopen jaar hielpen vervullen.

Activiteiten

Diverse momenten in de week is er een mogelijkheid om binnen te lopen voor een kopje koffie. Er is een wandelgroep, een club die eens per maand een aanschuiftafel verzorgt. Daarnaast kunnen bewoners spelletjes pakken, haken, breien en iedere donderdagochtend wordt er geschilderd.

Verder hebben er allerlei grote activiteiten plaats gevonden zoals de Wereld dag, de zomer spelen en de Halloween optocht. In de hele maand oktober konden kinderen knutselen voor Halloween.

Ervaringen

Met alle vrijwilligers en bewoners heeft een evaluatie plaats gevonden. Conclusie: het buurtcentrum is een bruisende plek geworden waar jong en oud zich welkom voelt.

Bezoekers en vrijwilligers delen graag hun ervaringen. Zoals Arres van Geelen, die door het buurtcentrum een nieuwe vriendenkring opbouwde. 

Ook Wim van Rij is vaste bezoeker van het buurtcentrum: “De ambiance in Buurtcentrum Bolderburen is super! Er wordt steeds meer georganiseerd en er komen steeds meer bezoekers. Daarom kom ik hier zo graag.”

En buurtbewoner Nelly Abdullaeva organiseert als vrijwilliger elke donderdag een schilderbijeenkomst.

Feest!

Je bent van harte uitgenodigd om op dinsdag 14 januari van 16.00-22.00 uur het 1-jarig bestaan van Buurtcentrum Bolderburen met ons mee te vieren. Deze dag kun je zien welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd. De kookclub verzorgt een hapje en drankje. De wensboom staat er ook weer. Heb je een goed idee voor het buurtcentrum? Hang dan je wens in de boom, en samen met de vrijwilligers gaan we kijken of we jouw wens kunnen vervullen. Want Buurtcentrum Bolderburen moet een bruisende plek blijven, voor en door buurtbewoners!

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten