“Ik vind in Buurtcentrum Bolderburen dingen terug die ik gemist heb”

Bezoeker Arres van Geelen ontmoette in Buurtcentrum Bolderburen nieuwe vrienden en roept iedereen op om iets van het leven te maken.

Terug in Culemborg

“35 jaar geleden verhuisde ik naar Ede. Maar ik werd een dagje ouder, en verloor steeds meer vrienden en kennissen. Daarbij had ik er niet meer zoveel te doen. Mijn kinderen wonen in Culemborg en het leek me fijn weer dichtbij hen te komen. Ik stond hier al een tijdje ingeschreven, dus had zo een plekje gevonden. Sinds 9 maanden woon ik weer in Culemborg.”

Nieuwe vrienden zoeken

“Het is best lastig op deze leeftijd om weer een kennissenkring op te bouwen. Toen ik wat hulp nodig had met mijn computer, kwam ik al zoekende terecht bij wijkcoach Karin. Wat een sympathieke vrouw, en ze deed haar uiterste best! Dat was ik al jaren niet gewend geweest. Karin vroeg of ik al vrienden had gemaakt, want ze had het gevoel dat ik een beetje eenzaam was. Ze adviseerde me om een kijkje bij Buurtcentrum Bolderburen te nemen.”

Hier wil ik blijven

“Ik heb me opgegeven bij Nelly om te schilderen. Dat leek me leuk, want ik schilder zelf ook. Het voelde gelijk als een warm bad. De mensen zijn zo sympathiek. Er is echt gemeende belangstelling voor elkaar. Alle vrijwilligers zijn hartstikke aardig en lief en fijn. Ik wist niet wat me overkwam. Ik dacht, dit is het! Hier wil ik blijven. Ik kom hier nu 3 a 4x per week om te schilderen, een praatje te maken of kopje koffie te drinken. Ik heb inmiddels een nieuwe kennissenkring opgebouwd.”

Oppasadresje

Kwam een tijdje terug iemand binnen met een baby van 2 weken oud. Ik ben gek op kinderen, was vroeger ook oppasouder. Dus ik vlieg eropaf. Ik zei ‘wat een schatje, ik zou dat heel graag weer eens willen meemaken’. Toen zei de moeder ‘Nou, dan ga ik uw telefoonnummer noteren.’ We hebben een afspraak gemaakt en ik ben bij hen op bezoek geweest. We hebben nu goed contact en ik kan niet wachten tot de eerste keer dat ik mag oppassen.”

Creativiteit

“Naast de fijne mensen voel ik me hier ook zo happy omdat er zoveel creativiteit is. Zoals Wim, hij is een echte kunstenaar. Of Yvonne en haar zus die handwerken. En er is iemand die maakt een sprookjeswereld met piepkleine zelfgemaakte kabouters. Die creativiteit doorbreekt de dagelijkse sleur.”

Ervoor open staan

“Ik heb het idee dat mensen drempelvrees hebben om eens langs te komen. Dat is echt niet nodig. Je wordt hier zo goed opgevangen! Ik vind het zo zonde als mensen thuis zitten te verpieteren. Doe wat met je leven, ook als je ouder bent! Je bent toch nooit te oud voor nieuwe contacten of hobby’s? Er wordt hier van alles georganiseerd, zoals contactavonden. Kom eens langs. Wei weet vind je net als ik weer bepaalde dingen terug die je gemist hebt.”

Ben je benieuwd wat Buurtcentrum Bolderburen jou te bieden heeft? Kom dan dinsdag 14 januari 2020 tussen 16 en 22 uur naar het 1-jarig bestaan. Hier kun je proeven aan een aantal activiteiten die wekelijks worden aangeboden door inwoners uit de Culemborg.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten