Coach4you zoekt vrijwillige coaches om schooluitval tegen te gaan

In het project Coach4you krijgen kinderen uit groep 8 en de brugklas persoonlijke begeleiding van vrijwillige, niet professionele coaches. We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten om kinderen te begeleiden bij de overstap van basisschool naar middelbare school. Je krijgt hiervoor onder andere een training in het omgaan met vaak lastige situaties in de leefomgeving van het kind. 

De vrijwillig coaches van Coach4you werken vanuit hun eigen persoonlijke kracht en visie. Om ervoor te zorgen dat ze nog beter hun werk kunnen doen, biedt Coach4you een basistraining. Ook krijgen de coaches regelmatig een intervisie-avond.

Over Coach4you

Coach4you wil de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs gemakkelijker maken voor kinderen. Het project wil deze kinderen succesvoller maken en hun kans vergroten op een ononderbroken schoolloopbaan en daarmee hun kansen in de maatschappij.

Alice Versluis, coördinator van Coach4you in Culemborg: “Het is voor ons heel belangrijk dat we goede, enthousiaste vrijwilligers krijgen. Gelukkig hebben we heel wat te bieden: uitdagend, dankbaar werk, maar ook de kans om gratis de fijne kneepjes van het coaching vak te leren bij een professionele organisatie. Wij werken voor het goede doel. De vrijwilligers helpen niet alleen om daar een belangrijke bijdrage aan te leveren, maar investeren ook nog eens in zichzelf.”

Ben je ouder dan 25 jaar en lijkt het je een mooie uitdaging om vanuit jouw levenservaring een kind te helpen, bel of mail voor informatie naar Alice Versluis: 06-14 24 55 05 aversluis@elkwelzijn.nl. Daarnaast kun je ook op de website van coach4you kijken. 

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Nachtvoetbal tijdens de ramadan

Zo’n 80 tot 110 jongeren komen tijdens de ramadan op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag rond middernacht naar sporthal Interweij voor een partijtje zaalvoetbal. Het