Coaches gezocht voor Coach4You

In Culemborg gaat voor het achtste jaar op rij het Coach4you project van start. ElkWelzijn is op zoek naar vrijwillige coaches. 

Coach4You is een project voor kinderen waarvan de school verwacht dat ze het moeilijk zullen krijgen in de brugklas. Leerlingen uit groep 8, die naar de brugklas gaan, kunnen een coach krijgen. Deze helpt het kind bij het maken van de overstap van de basisschool naar de middelbare school.

Hoe werkt het?

De basisschool meldt het kind aan bij ElkWelzijn. De coördinatoren van het project maken kennis met het kind en zijn of haar ouders. Samen kijken zij of het project bij het kind past en of het kind gemotiveerd is om aan de slag te gaan met een coach. De coach is geen hulpverlener maar een vrijwilliger met levenservaring. Elke coach wordt gekoppeld aan een kind voor de periode van een jaar. Elke week gaat de coach anderhalf uur met het kind aan het werk. Zo krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, ze presteren beter en vallen minder vaak uit op school.

Begeleiding

De coaches krijgen voorafgaand aan de begeleiding die zij gaan geven zelf een coachingstraining aangeboden. Ook vindt er een startbijeenkomst plaats met alle vrijwilligers. Eens in de acht weken zal er een intervisiebijeenkomst zijn waarin de vrijwilligers ervaringen uit kunnen wisselen en van elkaar kunnen leren.

Op dit moment gelden nog steeds Corona maatregelen. De kinderen kunnen een coach daarom juist nu extra goed gebruiken. Met elkaar zullen we kijken wanneer het mogelijk is de trajecten te laten starten. Voor een goede balans in het team vragen we ook mannen om te reageren.

Coach worden?

Lijkt het jou een mooie uitdaging om een kind te helpen?
En ben je een volwassene met levenservaring?

Mail dan vóór 1 mei jouw CV naar Reiza Peterse: rpeterse@elkwelzijn.nl of Alice Versluis: aversluis@elkwelzijn.nl  

Bekijk de vrijwilligersvacature. Bel voor meer informatie naar 06-14245505 of kijk op de website van Coach4you.

.

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bekijk onze andere berichten

Geef zin aan je bestaan van senior

“Met pensioen gaan betekent een verandering in je leven, waar je zelf een zingeving voor moet vinden.” Aan het woord zijn Gyan Akveld en Loes