Dag van de Vrijwilliger: bedankt!

Op 7 december 2023 is het de Dag van de Vrijwilliger. Om alle vrijwilligers, goed-doeners en impactmakers in gemeente Culemborg te bedanken voor hun inzet, deelt vrijwilligersplatform Culemborg voor Elkaar een digitale adventkalender uit. De cadeautjes zijn gedoneerd door het bedrijfsleven en diverse lokale organisaties.

ElkWelzijn is de aanjager van het platform Culemborg voor Elkaar. Vanaf de lancering in februari dit jaar tot nu zijn er al 339 online matches tussen vrijwilligersorganisaties en mensen die hulp nodig hadden met inwoners die iets voor een ander wilden doen gemaakt. “We vinden het geweldig dat er afgelopen jaar zoveel inwoners het verschil maakten”, vertelt Milou Oomens van Culemborg voor Elkaar. “Voor al die glimlachjes, kopjes koffie, gesproken woorden, gegeven knuffels, wijze raad en uurtjes inzet willen we een geluksmomentje teruggeven: een heuse ‘decemberkalender’”.

Wie goed doet…

“De kalender is er voor iedereen die afgelopen jaar het verschil maakte. Vrijwilligers, mantelzorgers, jonge impactmakers en ervaren helphelden. Ook maatschappelijke organisaties kunnen de decemberkalender aanbieden aan hun vrijwilligers. We hopen met deze feestelijke attentie iedereen te bedanken én inspireren het verschil te blijven maken”, aldus Milou Oomens.

De kalender bevat zo’n 40 cadeautjes, minimaal twee voor elke dag tussen 7 december (Dag van de Vrijwilliger) en de feestdagen. Er is voor ieder iets. Van boeken tot dagjes weg, van feestelijke producten tot handige kortingscodes. De cadeautjes worden gesponsord door het bedrijfsleven en diverse lokale organisaties zoals Bibliotheek Rivierenland, Bloemenhuis Terweyde, Buurtcentrum Bolderburen, Caatje aan de Lek, Culemborgse Mannen, ElkWelzijn, De Gelderlandfabriek, gemeente Culemborg, Kwalitaria, Odensehuis Culemborg, Volksuniversiteit West Betuwe, Stichting Samen Verder, Theater de Fransche School, Wijkcentrum de Salaamander en Zorgcentra de Betuwe.

Veel hulp aangeboden én gevraagd

Op Culemborg voor Elkaar kunnen inwoners hulp vragen en aanbieden. Voor een ander, de buurt, wereld, cultuur of natuur. “Culemborg voor Elkaar laat zien hoe graag iedereen in gemeente Culemborg een steentje bijdraagt, juist nu. Er is al voor meer dan 5664 uur aan vrijwillige inzet gerealiseerd”, zegt Milou Oomens.

Toch groeit het aantal hulpvragen nóg harder. Iedereen die iets wil bijdragen is daarom van harte welkom!

>> ga naar Culemborg voor Elkaar

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vacature jongerenwerker (24-32 uur)

Per direct is ElkWelzijn op zoek naar een  jongerenwerker (24-32 uur per week). Gezien de samenstelling van het team zoeken we een ervaren collega. Ben

Geen gat na ons pensioen

Heb je een ondernemend en actief leven gehad, dan hoef je na je pensionering niet in een zwart gat te vallen. “Ga niet zitten afwachten,