ElkWelzijn geslaagd voor hercertificering Kwaliteitslabel

In april 2021 is ElkWelzijn geslaagd voor de hercertificering van het Kwaliteitslabel Sociaal Werk. Dit kwaliteitslabel werd behaald in 2019 en wordt elke twee jaar opnieuw getoetst op de onderdelen Vakmanschap, Dienstverlening en Beleid & Organisatie. De auditors geven aan dat ze een zeer positieve ontwikkeling zien. Directeur Dorine Ottevanger: “We zijn blij met de grondige en positieve evaluatie, een bekroning van het harde werk.”

ElkWelzijn geslaagd voor hercertificering Kwaliteitslabel

Uit het rapport van de auditors blijkt dat “de organisatie zich de afgelopen 2 jaar goed heeft ontwikkeld, onder andere op het gebied van betrokkenheid van medewerkers bij beleidsvorming en invulling van de functies. Hierdoor zijn breed in de organisatie verbindingen ontstaan. Het resultaat hiervan is onder andere:

  • herijking van scholingsbeleid
  • talentontwikkeling van medewerkers
  • vernieuwd vrijwilligersbeleid

 

De bevlogenheid van medewerkers en hun creativiteit en oplossend vermogen valt op doordat zij ten tijde van corona zichtbaar aanwezig zijn en echt contact met ‘alle’ bewoners hebben.”

Bekroning harde werk

“We zijn blij met de grondige en positieve evaluatie”, aldus directeur Dorine Ottevanger. “De hele organisatie was actief betrokken bij deze hercertificering, waardoor het echt raakt aan ons dagelijks werk. De uitkomsten zijn heel positief en een bekroning van het harde werk. Tegelijkertijd stimuleert dit ons om verder te blijven leren. Er is nog genoeg te doen en het rapport biedt ook aanknopingspunten voor doorontwikkeling. Bijvoorbeeld op het gebied van het (kwalitatief) formuleren van resultaatgerichte doelen en uitkomsten van het werk en het blijvend leren van incidenten.”

Hercertificering Kwaliteitslabel

De hercertificering van het Kwaliteitslabel Sociaal Werk vindt elke 2 jaar plaats. ElkWelzijn behaalde het kwaliteitslabel in 2019, als 19e welzijnsorganisatie in Nederland. De organisatie is toen grondig getoetst op alle onderdelen van het kwaliteitslabel. Deze zijn gebaseerd op de gezamenlijke waarden van de branche en vertaald in de Branchecode Sociaal Werk en bevat een set toetsbare normen. Onderdeel van de certificering waren een documentstudie, zelfreflectie en gesprekken met 23 medewerkers, waaronder 6 vrijwilligers.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vacature jongerenwerker (24-32 uur)

Per direct is ElkWelzijn op zoek naar een  jongerenwerker (24-32 uur per week). Gezien de samenstelling van het team zoeken we een ervaren collega. Ben