Gratis ijs dankzij het Initiatievenloket

Het initiatievenloket van de gemeente Culemborg heeft een kleine 200 bonnen beschikbaar gesteld voor gratis ijs tijdens de zomervakantie. De bonnen zijn van 15 t/m 20 augustus in te leveren bij vier ijsverkopers: Zorgboerderij de Witte Schuur, Sjamaan, Lic en Pallada

De wijkcoaches van ElkWelzijn delen komende week bonnen uit in de wijken van Culemborg aan bewoners als opsteker, bedankje of als spontane verrassing.

De eerste bewoonster die blij gemaakt is met een bon is Nel van Rijn. Nel heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger in de Kulenburg en incidenteel bij het Leerhuis. Wijkcoach Jolanda gaat regelmatig bij Nel langs om haar te wijzen op leuke activiteiten in Culemborg. Nel heeft een klein budget en voelt zich soms eenzaam. Ze zegt: “Soms voel ik me eenzaam, het is dan zo fijn dat er activiteiten zijn waar ik andere mensen kan ontmoeten. Daar wordt de zomer een stuk leuker van.”

Bij het Initiatievenloket kunnen alle Culemborgers, jong en oud, initiatieven indienen om de stad nog mooier en beter te maken.

Het gaat dan over initiatieven die nieuw zijn en een steuntje in de rug nodig hebben bij het opstarten. Denk daarbij aan het maken van een folder, het organiseren van een bijeenkomst, huren van een ruimte, het worden van een stichting of het zoeken van contact met andere initiatieven. Allemaal zaken die dus te maken hebben met het proces, niet met de inhoud.

Heb jij een idee? Kijk hier hoe het werkt.

Onze wijkcoaches stimuleren en ondersteunen sociale initiatieven van Culemborgers. Dat kunnen initiatieven op allerlei gebieden zijn, groots of klein. Het begint met een idee of een behoefte aan iets. Vervolgens kan de wijkcoach je verder helpen bij het ontwikkelen van een plan, bijvoorbeeld door je in contact te brengen met anderen die zich betrokken voelen bij het onderwerp. Maar ook bij het vinden van de juiste wegen en organisaties die wellicht nodig zijn. Kijk hier wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een initiatief.

 

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten

Vrijwilligers vallen in de prijzen

Op donderdag 25 januari was de feestelijke prijsuitreiking van de decemberkalender van Culemborg voor Elkaar. Het was een echt feestje in buurtcentrum Bolderburen met hapje,