Kopje koffie of thee in de buurt

Sinds een paar maanden komen Culemborgers op zondagochtend om 11.00 uur samen om in de openlucht koffie met elkaar te drinken. Ieder neemt zijn eigen koffie of thee mee in een thermoskan. Hoe leuk zou het zijn als dit ook bij jou in de buurt ontstaat?

foto koffie markt2crop_lr

Het koffie- en theemoment op zondagochtend is ontstaan door een initiatief van Eveline Maas: “Ik vind het fijn om mensen bij elkaar te brengen, om ze met elkaar te verbinden en met elkaar in gesprek te laten gaan.” Met haar partner zat ze te denken, wat kunnen we doen om mensen met elkaar te verbinden? “Al pratende kwamen we op het eenvoudig uit te voeren idee om op een bepaalde tijd op een bepaalde plaats koffie met elkaar te drinken. Gewoon om verbinding te hebben met elkaar.”

#Samen

Eveline begon met een bord op de Markt #Samen en dat werkt. Sindsdien ontmoeten iedere zondag inwoners van Culemborg elkaar bij een kop zelfgemaakte koffie of thee. Dit leidt tot mooie ontmoetingen en weer nieuwe activiteiten voor Culemborg. Eveline hoopt daarom dat dit idee ook op andere plaatsen in Culemborg gaat plaatsvinden. En roept anderen op om zelf ook dit eenvoudige initiatief te nemen in hun eigen wijk!

Een koffiemoment in eigen buurt?

Vind jij het leuk om een koffiemoment met en voor je buurgenoten te organiseren? ElkWelzijn wil je hierbij graag ondersteunen. Je kunt het natuurlijk ook zelf oppakken door briefjes bij je buurtgenoten in de bus te doen.

Meer informatie: Karin Burgers, kburgers@elkwelzijn.nl of 06-20 71 80 53.

Deel dit bericht

Bekijk onze andere berichten