Samen tegen eenzaamheid

In Nederland en ook in Culemborg is 40% van de mensen weleens eenzaam. Eenzaamheid is een actueel, maatschappelijk probleem. Eenzaamheid heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid en daarom is het belangrijk er iets aan te doen. Eenzaamheid is een taboe. ElkWelzijn wil daarom dit onderwerp bespreekbaar maken. Want iedereen voelt zich weleens eenzaam.

Elkaar ontmoeten

ElkWelzijn biedt allerlei activiteiten en projecten om eenzaamheid te voorkomen.

Ontmoet buurtgenoten in Buurtcentrum Bolderburen: een bruisende ontmoetingsplek voor en door inwoners van Culemborg. Drink een kop koffie of eet een maaltijd op een van de vele ‘koffielocaties’ die Culemborg rijk is. Bekijk alle ontmoetingsplekken.

Doe mee

Er vindt bijna iedere dag wel een activiteit plaats. Er zit vast ook iets bij wat jou aanspreekt. Kom je graag in beweging? Wandel dan mee met de wandelclub of volg een les yoga. Doe je liever iets creatiefs, volg dan een schilderles van Nelly. Of praat over onderwerpen die jullie gemeen hebben in het oudercafé of tijdens de mannenavond. Bekijk alle activiteiten.

 

Wil je iets betekenen voor een ander? Meld je aan als maatje of bekijk de vrijwilligersvacatures.

Cursus Creatief leven

Een keer per jaar geeft ElkWelzijn de cursus Creatief Leven. In deze cursus ga je met jezelf aan de slag om uit je eenzaamheid te komen. Je leert om zelf sturing aan je leven te geven en ontdekt wat jij echt belangrijk vindt. Ook doe je ervaring op om beter om te gaan met eenzaamheidsgevoelens. De cursus is met maximaal 10 deelnemers en bestaat uit 8 bijeenkomsten. Heb je interesse, maar zie je de cursus niet in de agenda staan? Neem dan contact op.

Contact

Sandra Rigter-1_hr

Sandra Rigter

T 06-83 52 51 08
E srigter@elkwelzijn.nl